Friday, June 19, 2009

.:. AWARD LAGIKK from umidanish.:.

Posted by MamaAzzim at 4:51 PM 2 comments


waduh2!!, lagik-lagik award !! ibuk suka dong...mama dapat award lagi dari umidanish. dia jer sudi bg mama award..uhuk2..sadis!1 anyway thanks lin..Dapat 3 lagi sekali gus..hehe


Link the person you received the award from... -----> umidanish

Nominate at least 7 others blogs... -------> semua followers mama, sila amik, buat koleksi.

Put links on those blogs on yours...blum lagik

5. Leave a message on the blogs of those you've nominated...Silakan semua followers ku, amik award2 canti ni.


With Luv,

.:. Alkisah Kursus Induksi Part i .:.

Posted by MamaAzzim at 2:26 PM 0 comments
Mama ada satu cerita yang sedih berkaitan dengan mama sendiri...Pada 17 Mei -28 Mei 2009 lepas, mama kena pergi Kursus Induksi Umum kat Wood Valley Village, Sungai Congkak..
My x-officemate (kak salme) yang beria2 ajak pergi..mula-mula memang mama malas nak pergi coz too immediate!! terpikir nak tinggal bbwafiq la, barang tak cukup la, itu la, ini la..pendek kata cam banyak songeh la nak pergi ni...tapi kak salme telah memujukku , katanya, kalo tak pegi la ni, lain kali kena pi jugak!!! (yer tak yer...)so, at last mama pon setuju pergi...
17 Mei 2008

Hari yang tidak dinantikan akhirnya tiba jua..mama serba tak kena..rasa moody aja..naseb la hubby pujuk jugak..so, mama cool cket..papa hantar mama kat sana aroung kul 10++ pagi sampai..terus book tempat, nak duk ngan geng-geng aja (salme & sabariah)hihi..Berjaya!!!

Masa salam nak balik tu mama cam sebak sesangat..ye la,selalu hubby ada depan mata, dah kena kursus rasa nak nangis lak..dramatis gitu..bbwafiQ my beloved M.i.L yang jaga,,huhu..winduuuuuuuuuuuunya!!!!!!!!

18 Mei 2009-28 Mei 2009

Best duk sebilik ngan salme & Sabariah..sporting habes la!!! len kali kursus lagi yukkk!!
Mama memulakan aktiviti mengepam susu ..setiap bangun nak g sarapan (7.00 a.m), makan tengahari (1.30 p.m), minum petang (4.30 p.m), makan malam (6.30p.m) dan supper(10.30 p.m)..so kiranya 5 kali sehari..setiap kali pam dapat la 5oz..wow!!!

Tapi yang mama sedihnya, tempat penginapan tu dalam bilik takde peti ais,so mama terpaksa la ulang - alik g tumpang kat peti sejuk cafe..huh..penat betul ( dah la mama je yang jenis pam susu --kiranya malu tu ada la jugak, tapi bila fikirkan bbwafiq dan anugerah yang diberikan oleh Allah, so mama kuatkan semangat...dengan dorongan salme dan sabariah)


Pam punya pam, sampai tak cukup botol MLO mama, semuanya dah penuh..dah panik nak simpan dalam apa ni..kalo mama kat umah, leh pegi beli kat tenet ke susuibu.com ke apa ker..ni mana tah nak cari..kat dalam hutan ni mama buntu..so, dapat idea giler, cari bekas dadih (selalu jual kat pasar malam)..tapi mana nak cari..so, ajak salme & sabariah ( naseb bawak kete..) pegi pekan sg. congkak, naseb mama baik ada la jual...mama nak beli dalam 20pcs jer. tapi kambing py tokei, dia kata tarak jual cikit2 maaa...rugi...lu angkat 100pcs la..waaa kasik RM 11 aja..mama malas nak pk panjang, terus grab jer..hihi...so, mama sambung ngepam lagi...

bersambung ke Part ii..

With Luv,

.:. Barangku Pesan Sudah Sampai...Yahooo!! .:.

Posted by MamaAzzim at 2:09 PM 1 comments
Skrang ni tgh lunch hour yang panjang( Jumaat..)..Malas nak keluar walaupun mula2 rasa nak keluar g Jusco wangsa Maju, nak cari hadiah untuk papa sempena Father`s Day..(tak jadi coz tak tahu nak beli apa lagi...)

Mama ada shopping ari tu ( punya la excited !!) ..kali ni mama beli Diapers Stacker ( 2 pcs skali beli tau!!? ) mama dah lama cari DS ni, pastu juma la kat web, so tanpa buang masa beli la..so barangnya.....taraaaaa!!! So, kalau ada yang minat juga nak cari DS ni..jom beli @ babyumishop...


Pic parcel yang ku tunggu sekian lama....


taraaaa!!! satu mama punya, datu bbwafiq punya!!! papa punya???kongsi je ngan mama..hihi


With Luv,

Thursday, June 18, 2009

.:. Today`s Menu .:. Yummy!!!!

Posted by MamaAzzim at 2:18 PM 3 comments
Pagi tadi ada meeting bulanan Unit..menu nasi lemak telur + popia sambal...!!pergh!!! Berape kalori erk agak2 nya? (hehe..tk menjadi diet aku!!!)


pastu tengahari plak menu lagi dasyat..makan nasi + ikan bakar + ulam2 + jus tembikai ... giler ar ari ni makan byk betul..mana la badan den tak kembang..takper2...next week nak mulakan diet jus Matte 5..harap2 menjadi..kui3


ni saja nak upload gambar menu lunch hari ni..hihi !! (abes semua kecur air liur)



-menu lunch-
With Luv,

Tuesday, June 16, 2009

.:. Blogger AWARD FRIENDSHIP from umidanish.:.

Posted by MamaAzzim at 8:28 AM 0 comments


yabedabedoooooo!!!... blogger award friendship yang sungguh cooool daripada umidanish kembali lagi.... Thank Q umidanish... Lagi banyak la koleksi award mama..hihi..tenkiu2!!! Before tu, mama kena settle details kat bawah, baru lah sah memenangi award chommel ni..wink (",)

1. Copy badge "BLOGGER AWARD FRIENDSHIP" di atas untuk diletakkan di blog anda.

(D.O.N.E)

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.


(D.O.N.E)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag).

Mama soooka....

1) Suka baca blog2

2) suka beli baju baby WafiQ ( papa selalu bising, tak abes2 beli bajunya mama!!!)



3) tanam bunga ( tapi asyik mati jerk pokok, tangan panas kot )


4) suka masak ( tapi malas nak kemas dapur lepas masak, cam ne tu??)


5) suka shopping (apa2 aja)


6) suka makan pizza ( mama pon tak paham, orang lain dah muak mkn pizza, tapi mama steady lagi)


7) suka mengemas umah ( t yg peliknya, umah tetap bersepah2!!!)


8)suka humban barang dalam handbag bila balik umah, pastu kemas balik ( macam takde keja lain)


9) suka buat scrap book (tp bz la ni, tak sempat, uwaaa!!!)


10) suka beli majalah ( tp sempat belek, bila nak baca tah) hehe

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog


1)azzamoro
2)mer
3)mama_lieya
4)azura777
5)liza
6)semua followers mama



Thanks. Have a nice day!!!


With Luv,

Monday, June 15, 2009

.:. I LOVE TUPPERWARE .:.

Posted by MamaAzzim at 9:26 AM 2 comments
Lately....banyak betul contest !!! Rambang mata dibuatnya!!! Mana taknya...hadiahnya masyuk....

Latest i jumpa contest " I LOVE TUPPERWARE " yang dianjurkan oleh Mama_Lieya....

Kepada yang belum menyertai...HURRY!!!!! Grab This Chance !! Hadiah menarik menanti anda...!!1 Mana tahu..mungkin REZEKI anda ???


Tarikh tutup pada : 15 june @ 2 petang..dan keputusan akan diumumkan pada 16 june 2009..(pukul berapa kena tanya Mama_Lieya lerrrrr)

syarat- syarat penyertaan adalah seperti berikut:-


:1. Add blog Mama_Lieya di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER Mama_Lieya
D.O.N.E


2.Upload banner contest kat sidebar anda
D.O.N.E

3.Buat entry khas ngan tajuk "I LOVE TUPPERWARE" & upload gmbr anda.

" Gambar ni pada mama paling kreatif la...mama pernah la jugak beli brand tupperware...biasa la, ibu-ibu kan nak tengok dapur kemas jerk kalo balik keja...so..tupperware la jawapannya!!! lagi satu yang bestnya, tupperware ni memang sesuai untuk seisi keluaga,, tgk bbWafiQ...tak dapat tupperware, dapat kotak tupperware pon ok what??? boleh main nyorok2!!! ahaks.. "

D.O.N.E


4. Lengkapkan Slogan.." Saya suka brand tupperware kerana...
" Saya suka brand tupperware kerana cantik, berkualiti, menjimatkan ruang dan sesuai untuk seisi keluarga.."


p/s : ini Slogan Mama..jangan Tiru tau..kih3!!
(tidak lebih 15 pp)
D.O.N.E

5. Dalam entry itu pastikan anda link kan ke Mama_Lieya..Bila dah siap..tinggalkan komen di entry ini.
6. Pemenang akan dipilih berdasarkan slogan dan gambar yang kreatif dan menarik.
7. Hadiah untuk pemenang..adalah barangan brand tupperware..


PERINGATAN!!! : Pastikan hanya satu gambar sahaja ntuk satu penyertaan..
jadi...tunggu apa lagi...jangan lepaskan peluang ini!!! Klik sini untuk selanjutnya....

p/s : Harap-harap menang, boleh tambah koleksi....Wink!





With Luv,

Friday, June 12, 2009

:: Precious Moments ::

Posted by MamaAzzim at 12:51 PM 4 comments
Hello....
Mama hari ada ceramah kesihatan @ opis..kul 10 pg till 12 noon..ingat nak g merambu Carrefour Wangsa Maju..tp malas plak coz umidanish bz ..hihi..So, mama pon godek2 la pics yang banyak sangat pastu masukkan kat frame ni..saja nak menambahkan S.E.R.I kat blog mama ni..lagipon, pics ni juga i dedicate to all my frenz yang lama tak jumpa...( isk2..windu u all tau.....)
These are the pictures....
Scrapbooking at WiddlyTinks.com
.:. Baby WafiQ & beBear .:.

Scrapbooking at WiddlyTinks.com
.:. Dalam Kereta .:.
Scrapbooking at WiddlyTinks.com
.:. Aksi Baby WafiQ Makan Nestum .:.

Scrapbooking at WiddlyTinks.com
.:. Pose masa kat Rantau Panjang .:.


Thanks for visiting my B.L.O.G...muaxxx

With Luv,




Thursday, June 11, 2009

Daddy`s Dearest Contest @ Isabelle..frankly!!

Posted by MamaAzzim at 12:30 PM 1 comments

Wow!! Contest !! Contest !! Contest !! Kali ni daddY`S DeareSt@ Isabelle...frankly !! Contest ini bersempena dengan Hari Bapa yang just around the corner..Let`s T.R.Y..

The contest starts on 1st June 2009 and ends on 19th June 2009 !!!

HURRY..GRAB THIS CHANCE!!

How to participate?

Just follow the steps below and the prizes could be yours!

1) Add Isabelle…frankly in your blogroll@bloglist and become my follower.
-D.O.N.E-

2) Write a short entry in your blog about this contest
(it could be in Bahasa Melayu or English – up to you) and put up the Daddy’s Dearest banner (above).

" Contest ni mama jumpa masa duk browse link2 followers mama..link punya link, jumpa contest ni..memang musim contest la rasanya..sana sini ada contest..mama pon join , memeriahkan pertandingan ini..kalau tak dapat GRAND PRIZE pon takper..SAGUHATI pon orait aja..ahaks!!

For Mama, contest ni actually untuk menghargai papa/abi/abah/ayah/daddy/walid/whatever..yang telah menjadi tulang belakang kepada mommy/mama/umi/ibu/so on...Sempena Hari Bapa berbagai contest diadakan, tapi hadiah bg kat mommy, tu yang menariKs..(bagus untuk menghargai mommy2 blogger yang rajin ..)

(Thanx isabelle..coz buatkan contest ni..) "
-D.O.N.E-

3) Upload a creative photo of the father with son/daughter and explain why do you think your picture is unique.

"mama suka tau pic ni coz pic ni muka bb wafiQ bluuuurr jerkk...mana taknya..kami kat resaturant, masa nak mkn bubur nasi kat Bangi, mama duk pilih2 lauk bubur, papa main la ngan bb, yang peliknya, bb wafiQ ni..papa kata tengok kiri, dia tengok kanan, papa kata tengok kanan, bb wafiQ tengok kiri..kih2!!! lawak btol !!! "



Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com



-D.O.N.E-

4) Include a link back to this blog and this contest in the entry.

This blog – http://thesnowwybear.blogspot.com/
-D.O.N.E-

This contest – http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/06/daddys-dearest-contest.html

5) Tell me about your entry by leaving a comment here with the link to the entry.

http://donia83.blogspot.com/2009/06/daddys-dearest-contest-isabellefrankly.html

-D.O.N.E-

*The prize would be something special for the moms

(Hari Bapa pon hadiah untuk mommy2 kan?? Mana taknya, geng mommy jerk yg suka ngadap komputer berjam2..masuk contest sana sini..tak menang takper..janji join untuk memeriahkan keadaan !! hahaha)

* Terms and conditions* This contest is only opened to Malaysian bloggers only.

* The contest starts on 1st June 2009 and ends on 19th June 2009.

* You must put the required links in your entry. Else, it will be disqualified without notice.

* Winners will be selected based on the most creative pix that resemble daddy-child relation.

* Judge’s decision is final and no correspondence will be entertained.

* Winners will be announced in this blog and will also be contacted via email.


p/s : harap2 menang...!!

With Luv,

1000 Faces ---->My Little Prince

Posted by MamaAzzim at 10:18 AM 1 comments
Hurm...mama ari ni cam busan sangat..tak tahu naper..So, mama browse la blog kengkawan semua, ada plak link ke Widdlytinks ni..tgk foto frame cantik..so, masuk kan la pic bb WafiQ...Cute tak??


Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com


With Luv,

Award From Umidanish

Posted by MamaAzzim at 10:00 AM 1 comments

2 in 1 award!! bertambah la collection..thanx!!

3 in 1 award !!


browse punya browse, ada la mem mama (umidanish) yang baik hati nak bagi award ni kat mama.. thanx dude!!


Ok sebelum tu mama kene Follow the rules:


1) Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link. (D.O.N.E)


2) Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award (saper erk yang takde lagi award ni..)

wallah...siap jugak..so boleh amik la award ni kiranya ( bukan pow erk!!)

*semua follower mamawafiq yang baik hati..

amik tau, n buat entry berkenaaN award ini..
With Luv,




Wednesday, June 10, 2009

TAG From UmiDanish

Posted by MamaAzzim at 10:13 PM 0 comments
Hurm, baru la ada masa nak layan T.A.G dari umidanish...Sory tau, lambat siapkan kerja rumah..cikgu jangan marah haaaa....

ni T.A.G Jepon.. Tukar nama anda, papa and baby ikut code bawah : -

A-ka
B-fu
C-mi
D-te
E-kuF-lu
G-jiH-ri
I- ki

J-zu
K-me
L-ta
M-rin
N-to

O-mo
P-no
Q-ke
R-shi
S-ari
T-chi

U-do
V-ru

W-mei
X-na
Y-fu

Z-zi

Lailati = ta ka ki ta ka chi ta
Ezrul Azzim = ku zi shi do ta ka zi zi ki rin
WafiQ Azzim = mei ka lu ki ke ka zi zi ki rin

wallah.....boley tahan nama kami sefamily ni.. ahaks!!

Oklah, mama nak T.A.G saper ni erk...aha!!!

1.azzamoro
2.ibu umairah
3.as
4. To all my followers..


oklah...Selamat bertagging u all....

With Luv,

Tag From MamaAQil

Posted by MamaAzzim at 12:20 PM 2 comments


Tag pertama mama berpeluang nak settlekan.. dari MamaAqil pada (10 Jun 2009

Use Google image to find the answer to the questions below as rules.And after that Tag 7 people.

1.Wish



2.The City I Was Born In



3.The City I Was Working In




4.A Place I'd Like To Travel


5.A Favourite House?

6.A Favourite Animal?

7.The People I want To Tag










p/s : buat tau homework ni..nanti cikgu marah....wink!!

With Luv,

Old School checked in blue for giveaway!

Posted by MamaAzzim at 10:40 AM 0 comments



Old School checked in blue for giveaway!



Hooorayyy!!! Another Fabulous Giveaway To Grab..

(Open for bloggers in Malaysia only)



You`ll Stand A Chance To Win ...


Price worth :

RM115Size: 24cm X 47cm X 8cmGame


Rules:

Post ONLY 1 comment in this post and answer the questions below:


(a) Which of my creation is your favorite item? (tell the item number of it)
(b) Write a post about this Giveaway Game in your blog and link back to my blog.
(c) Email the entry at leesun.ice@gmail.com when you have done both (a) and (b) at above with your name and contact number.


Result will be announce at 12th June 2009.
p/s : Don`t forget to join this Giveaway Game !! Good Luck To Me and Have Fun..!!


This is my personal review about the bag i love the MOST!!

Crazy Cute !!(S 090602071)

This bag is so cute & colourful !! The design is soooo simple and crazy in Colour Matching!! I Love This...I`ll bring this gorgeous bag when having fun with my little One!! wink..!!



With Luv,

Tuesday, June 09, 2009

ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

Posted by MamaAzzim at 9:41 AM 1 comments
FATHER'S DAY IS JUST AROUND THE CORNER! SEMPENA FATHER'S DAY 2009, ZARA SHOPPE MENGANJURKAN SATU CONTEST..ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST!

ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

bermula 4 June ~ 30 June 2009 (Hurry!!Hurry!!Grab this chance)

SYARAT-SYARAT PERADUAN :

1~ follow ZARRA SHOPPE.
- Done -

2~ add ZARRA SHOPPE di bloglist/blogroll anda.
(penyertaan terbatal jika gagal berbuat demikian!)
-Done -

3~ review berkenaan ZARASHOPPE di blog anda dengan tajuk
ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

"Zara Shoppe for me...very vogue..namanya pon Zara...kelazzz gitu....i Like!!! Zara Shoppe adalah one of blog shop yang menjual wallet / purse yang berjenama LV & Gucci. Semuanya cantik-cantik dengan harga yang berpatutan(ye lah...zaman2 gawat ni..kena bijak membeli...alah membeli, menang memakai!!) Jom shopping di Zara Shop...Sesuai cari hadiah untuk papa-papa sempena Father`s Day!!

4~ upload gambar anda bersama ayah anda atau suami bersama anak serta ceritakan momen terindah anda/anak anda bersama ayah/suami anda! (satu gambar sahaja diterima!)

-We @ Kelantan-
"Mama suka sangat tengok pic ni coz ni la the latest one masa balik kampung---> Pasir Mas ari tu..selalunya jarang boleh bergambar bersama-sama...selalunya mama aja yang bergambar ngan bbWafiQ, tak pon...papa ngan bbWafiQ..Yang penting..BbWafiQ memang mukanya sentiasa ada jer la ---> mana taknya..tak yah pegang cammera!! "


5~ tinggalkan link berkenaan contest di entri ini beserta email address
-Done -

6~ keputusan pemenang akan di umumkan pada 1 July 2009
-tungggguuuu...........-

HADIAH?***Pemenangnya akan di hadiahkan Louis Vuitton DAMIER CANVAS WALLET bernilai RM95 yang akan di hantar terus kepada ayah anda atau ayah kepada anak anda (suami)sebagai kejutan beserta father's day card ( kata-katanya tentu dari anda ya!) ----> ni yang paling best!!! i love kezutan!!! ahaks..

p/s : Harap-harap mama menang contest ni..mana la tahu kan..wink!!


With Luv,

Monday, June 08, 2009

Thousand Birdies Giveaway

Posted by MamaAzzim at 2:39 PM 2 comments

Hooray!!! 1000 birdies are flying around the blog, and we want to celebrate!!! You can take part on this giveaway and win a blog revamp by Gis!!!


Guidelines:




You must be subscribed to the blog (via RSS or email)!!
You must have a blog, and you have to post about this giveaway on it, using the banner above!!
After posting about the giveaway, come back here and leave a comment with the link to the blog you want to revamp, and a link to your post about the contest!!
The comment numbers will be shuffled and a lucky winner will get a blog revamp!!!



Deadline:




You have until the midnight of June 15th, 2009 to enter this giveaway!!


Prize:



The winner will win a blog revamp by Gis!! Attention tho, the prize is a new “skin” for your blog, but not a content redesign. You must have the blog already running, and make sure the structure of your blog is just want you want it to be, and I will make sure to skin it over following your preferencesn (new background, new header, new logo, etc.)
The prize includes up to 10 credits in images from istockphoto. If you want more, or images that are more expensive, you will have to pay the difference (which I would advice if you really like an image since it will be just a few dollars).
The prize also includes the design of a 125 x 125 px banner to share on your blog.
If you have questions about what qualifies and not in this “revamp”, please write me using the contact form above.


Good luck everyone!! And thanks for reading!! So, grab this chance to cheer up ur blog...


p/s : i hope that i can win this....so, pls vote for me...i really really love Birdies Design...



With Luv,

Friday, June 19, 2009

.:. AWARD LAGIKK from umidanish.:.

Posted by MamaAzzim at 4:51 PM 2 comments


waduh2!!, lagik-lagik award !! ibuk suka dong...mama dapat award lagi dari umidanish. dia jer sudi bg mama award..uhuk2..sadis!1 anyway thanks lin..Dapat 3 lagi sekali gus..hehe


Link the person you received the award from... -----> umidanish

Nominate at least 7 others blogs... -------> semua followers mama, sila amik, buat koleksi.

Put links on those blogs on yours...blum lagik

5. Leave a message on the blogs of those you've nominated...Silakan semua followers ku, amik award2 canti ni.


With Luv,

.:. Alkisah Kursus Induksi Part i .:.

Posted by MamaAzzim at 2:26 PM 0 comments
Mama ada satu cerita yang sedih berkaitan dengan mama sendiri...Pada 17 Mei -28 Mei 2009 lepas, mama kena pergi Kursus Induksi Umum kat Wood Valley Village, Sungai Congkak..
My x-officemate (kak salme) yang beria2 ajak pergi..mula-mula memang mama malas nak pergi coz too immediate!! terpikir nak tinggal bbwafiq la, barang tak cukup la, itu la, ini la..pendek kata cam banyak songeh la nak pergi ni...tapi kak salme telah memujukku , katanya, kalo tak pegi la ni, lain kali kena pi jugak!!! (yer tak yer...)so, at last mama pon setuju pergi...
17 Mei 2008

Hari yang tidak dinantikan akhirnya tiba jua..mama serba tak kena..rasa moody aja..naseb la hubby pujuk jugak..so, mama cool cket..papa hantar mama kat sana aroung kul 10++ pagi sampai..terus book tempat, nak duk ngan geng-geng aja (salme & sabariah)hihi..Berjaya!!!

Masa salam nak balik tu mama cam sebak sesangat..ye la,selalu hubby ada depan mata, dah kena kursus rasa nak nangis lak..dramatis gitu..bbwafiQ my beloved M.i.L yang jaga,,huhu..winduuuuuuuuuuuunya!!!!!!!!

18 Mei 2009-28 Mei 2009

Best duk sebilik ngan salme & Sabariah..sporting habes la!!! len kali kursus lagi yukkk!!
Mama memulakan aktiviti mengepam susu ..setiap bangun nak g sarapan (7.00 a.m), makan tengahari (1.30 p.m), minum petang (4.30 p.m), makan malam (6.30p.m) dan supper(10.30 p.m)..so kiranya 5 kali sehari..setiap kali pam dapat la 5oz..wow!!!

Tapi yang mama sedihnya, tempat penginapan tu dalam bilik takde peti ais,so mama terpaksa la ulang - alik g tumpang kat peti sejuk cafe..huh..penat betul ( dah la mama je yang jenis pam susu --kiranya malu tu ada la jugak, tapi bila fikirkan bbwafiq dan anugerah yang diberikan oleh Allah, so mama kuatkan semangat...dengan dorongan salme dan sabariah)


Pam punya pam, sampai tak cukup botol MLO mama, semuanya dah penuh..dah panik nak simpan dalam apa ni..kalo mama kat umah, leh pegi beli kat tenet ke susuibu.com ke apa ker..ni mana tah nak cari..kat dalam hutan ni mama buntu..so, dapat idea giler, cari bekas dadih (selalu jual kat pasar malam)..tapi mana nak cari..so, ajak salme & sabariah ( naseb bawak kete..) pegi pekan sg. congkak, naseb mama baik ada la jual...mama nak beli dalam 20pcs jer. tapi kambing py tokei, dia kata tarak jual cikit2 maaa...rugi...lu angkat 100pcs la..waaa kasik RM 11 aja..mama malas nak pk panjang, terus grab jer..hihi...so, mama sambung ngepam lagi...

bersambung ke Part ii..

With Luv,

.:. Barangku Pesan Sudah Sampai...Yahooo!! .:.

Posted by MamaAzzim at 2:09 PM 1 comments
Skrang ni tgh lunch hour yang panjang( Jumaat..)..Malas nak keluar walaupun mula2 rasa nak keluar g Jusco wangsa Maju, nak cari hadiah untuk papa sempena Father`s Day..(tak jadi coz tak tahu nak beli apa lagi...)

Mama ada shopping ari tu ( punya la excited !!) ..kali ni mama beli Diapers Stacker ( 2 pcs skali beli tau!!? ) mama dah lama cari DS ni, pastu juma la kat web, so tanpa buang masa beli la..so barangnya.....taraaaaa!!! So, kalau ada yang minat juga nak cari DS ni..jom beli @ babyumishop...


Pic parcel yang ku tunggu sekian lama....


taraaaa!!! satu mama punya, datu bbwafiq punya!!! papa punya???kongsi je ngan mama..hihi


With Luv,

Thursday, June 18, 2009

.:. Today`s Menu .:. Yummy!!!!

Posted by MamaAzzim at 2:18 PM 3 comments
Pagi tadi ada meeting bulanan Unit..menu nasi lemak telur + popia sambal...!!pergh!!! Berape kalori erk agak2 nya? (hehe..tk menjadi diet aku!!!)


pastu tengahari plak menu lagi dasyat..makan nasi + ikan bakar + ulam2 + jus tembikai ... giler ar ari ni makan byk betul..mana la badan den tak kembang..takper2...next week nak mulakan diet jus Matte 5..harap2 menjadi..kui3


ni saja nak upload gambar menu lunch hari ni..hihi !! (abes semua kecur air liur)



-menu lunch-
With Luv,

Tuesday, June 16, 2009

.:. Blogger AWARD FRIENDSHIP from umidanish.:.

Posted by MamaAzzim at 8:28 AM 0 comments


yabedabedoooooo!!!... blogger award friendship yang sungguh cooool daripada umidanish kembali lagi.... Thank Q umidanish... Lagi banyak la koleksi award mama..hihi..tenkiu2!!! Before tu, mama kena settle details kat bawah, baru lah sah memenangi award chommel ni..wink (",)

1. Copy badge "BLOGGER AWARD FRIENDSHIP" di atas untuk diletakkan di blog anda.

(D.O.N.E)

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.


(D.O.N.E)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag).

Mama soooka....

1) Suka baca blog2

2) suka beli baju baby WafiQ ( papa selalu bising, tak abes2 beli bajunya mama!!!)



3) tanam bunga ( tapi asyik mati jerk pokok, tangan panas kot )


4) suka masak ( tapi malas nak kemas dapur lepas masak, cam ne tu??)


5) suka shopping (apa2 aja)


6) suka makan pizza ( mama pon tak paham, orang lain dah muak mkn pizza, tapi mama steady lagi)


7) suka mengemas umah ( t yg peliknya, umah tetap bersepah2!!!)


8)suka humban barang dalam handbag bila balik umah, pastu kemas balik ( macam takde keja lain)


9) suka buat scrap book (tp bz la ni, tak sempat, uwaaa!!!)


10) suka beli majalah ( tp sempat belek, bila nak baca tah) hehe

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog


1)azzamoro
2)mer
3)mama_lieya
4)azura777
5)liza
6)semua followers mama



Thanks. Have a nice day!!!


With Luv,

Monday, June 15, 2009

.:. I LOVE TUPPERWARE .:.

Posted by MamaAzzim at 9:26 AM 2 comments
Lately....banyak betul contest !!! Rambang mata dibuatnya!!! Mana taknya...hadiahnya masyuk....

Latest i jumpa contest " I LOVE TUPPERWARE " yang dianjurkan oleh Mama_Lieya....

Kepada yang belum menyertai...HURRY!!!!! Grab This Chance !! Hadiah menarik menanti anda...!!1 Mana tahu..mungkin REZEKI anda ???


Tarikh tutup pada : 15 june @ 2 petang..dan keputusan akan diumumkan pada 16 june 2009..(pukul berapa kena tanya Mama_Lieya lerrrrr)

syarat- syarat penyertaan adalah seperti berikut:-


:1. Add blog Mama_Lieya di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER Mama_Lieya
D.O.N.E


2.Upload banner contest kat sidebar anda
D.O.N.E

3.Buat entry khas ngan tajuk "I LOVE TUPPERWARE" & upload gmbr anda.

" Gambar ni pada mama paling kreatif la...mama pernah la jugak beli brand tupperware...biasa la, ibu-ibu kan nak tengok dapur kemas jerk kalo balik keja...so..tupperware la jawapannya!!! lagi satu yang bestnya, tupperware ni memang sesuai untuk seisi keluaga,, tgk bbWafiQ...tak dapat tupperware, dapat kotak tupperware pon ok what??? boleh main nyorok2!!! ahaks.. "

D.O.N.E


4. Lengkapkan Slogan.." Saya suka brand tupperware kerana...
" Saya suka brand tupperware kerana cantik, berkualiti, menjimatkan ruang dan sesuai untuk seisi keluarga.."


p/s : ini Slogan Mama..jangan Tiru tau..kih3!!
(tidak lebih 15 pp)
D.O.N.E

5. Dalam entry itu pastikan anda link kan ke Mama_Lieya..Bila dah siap..tinggalkan komen di entry ini.
6. Pemenang akan dipilih berdasarkan slogan dan gambar yang kreatif dan menarik.
7. Hadiah untuk pemenang..adalah barangan brand tupperware..


PERINGATAN!!! : Pastikan hanya satu gambar sahaja ntuk satu penyertaan..
jadi...tunggu apa lagi...jangan lepaskan peluang ini!!! Klik sini untuk selanjutnya....

p/s : Harap-harap menang, boleh tambah koleksi....Wink!





With Luv,

Friday, June 12, 2009

:: Precious Moments ::

Posted by MamaAzzim at 12:51 PM 4 comments
Hello....
Mama hari ada ceramah kesihatan @ opis..kul 10 pg till 12 noon..ingat nak g merambu Carrefour Wangsa Maju..tp malas plak coz umidanish bz ..hihi..So, mama pon godek2 la pics yang banyak sangat pastu masukkan kat frame ni..saja nak menambahkan S.E.R.I kat blog mama ni..lagipon, pics ni juga i dedicate to all my frenz yang lama tak jumpa...( isk2..windu u all tau.....)
These are the pictures....
Scrapbooking at WiddlyTinks.com
.:. Baby WafiQ & beBear .:.

Scrapbooking at WiddlyTinks.com
.:. Dalam Kereta .:.
Scrapbooking at WiddlyTinks.com
.:. Aksi Baby WafiQ Makan Nestum .:.

Scrapbooking at WiddlyTinks.com
.:. Pose masa kat Rantau Panjang .:.


Thanks for visiting my B.L.O.G...muaxxx

With Luv,




Thursday, June 11, 2009

Daddy`s Dearest Contest @ Isabelle..frankly!!

Posted by MamaAzzim at 12:30 PM 1 comments

Wow!! Contest !! Contest !! Contest !! Kali ni daddY`S DeareSt@ Isabelle...frankly !! Contest ini bersempena dengan Hari Bapa yang just around the corner..Let`s T.R.Y..

The contest starts on 1st June 2009 and ends on 19th June 2009 !!!

HURRY..GRAB THIS CHANCE!!

How to participate?

Just follow the steps below and the prizes could be yours!

1) Add Isabelle…frankly in your blogroll@bloglist and become my follower.
-D.O.N.E-

2) Write a short entry in your blog about this contest
(it could be in Bahasa Melayu or English – up to you) and put up the Daddy’s Dearest banner (above).

" Contest ni mama jumpa masa duk browse link2 followers mama..link punya link, jumpa contest ni..memang musim contest la rasanya..sana sini ada contest..mama pon join , memeriahkan pertandingan ini..kalau tak dapat GRAND PRIZE pon takper..SAGUHATI pon orait aja..ahaks!!

For Mama, contest ni actually untuk menghargai papa/abi/abah/ayah/daddy/walid/whatever..yang telah menjadi tulang belakang kepada mommy/mama/umi/ibu/so on...Sempena Hari Bapa berbagai contest diadakan, tapi hadiah bg kat mommy, tu yang menariKs..(bagus untuk menghargai mommy2 blogger yang rajin ..)

(Thanx isabelle..coz buatkan contest ni..) "
-D.O.N.E-

3) Upload a creative photo of the father with son/daughter and explain why do you think your picture is unique.

"mama suka tau pic ni coz pic ni muka bb wafiQ bluuuurr jerkk...mana taknya..kami kat resaturant, masa nak mkn bubur nasi kat Bangi, mama duk pilih2 lauk bubur, papa main la ngan bb, yang peliknya, bb wafiQ ni..papa kata tengok kiri, dia tengok kanan, papa kata tengok kanan, bb wafiQ tengok kiri..kih2!!! lawak btol !!! "



Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com



-D.O.N.E-

4) Include a link back to this blog and this contest in the entry.

This blog – http://thesnowwybear.blogspot.com/
-D.O.N.E-

This contest – http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/06/daddys-dearest-contest.html

5) Tell me about your entry by leaving a comment here with the link to the entry.

http://donia83.blogspot.com/2009/06/daddys-dearest-contest-isabellefrankly.html

-D.O.N.E-

*The prize would be something special for the moms

(Hari Bapa pon hadiah untuk mommy2 kan?? Mana taknya, geng mommy jerk yg suka ngadap komputer berjam2..masuk contest sana sini..tak menang takper..janji join untuk memeriahkan keadaan !! hahaha)

* Terms and conditions* This contest is only opened to Malaysian bloggers only.

* The contest starts on 1st June 2009 and ends on 19th June 2009.

* You must put the required links in your entry. Else, it will be disqualified without notice.

* Winners will be selected based on the most creative pix that resemble daddy-child relation.

* Judge’s decision is final and no correspondence will be entertained.

* Winners will be announced in this blog and will also be contacted via email.


p/s : harap2 menang...!!

With Luv,

1000 Faces ---->My Little Prince

Posted by MamaAzzim at 10:18 AM 1 comments
Hurm...mama ari ni cam busan sangat..tak tahu naper..So, mama browse la blog kengkawan semua, ada plak link ke Widdlytinks ni..tgk foto frame cantik..so, masuk kan la pic bb WafiQ...Cute tak??


Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com


With Luv,

Award From Umidanish

Posted by MamaAzzim at 10:00 AM 1 comments

2 in 1 award!! bertambah la collection..thanx!!

3 in 1 award !!


browse punya browse, ada la mem mama (umidanish) yang baik hati nak bagi award ni kat mama.. thanx dude!!


Ok sebelum tu mama kene Follow the rules:


1) Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link. (D.O.N.E)


2) Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award (saper erk yang takde lagi award ni..)

wallah...siap jugak..so boleh amik la award ni kiranya ( bukan pow erk!!)

*semua follower mamawafiq yang baik hati..

amik tau, n buat entry berkenaaN award ini..
With Luv,




Wednesday, June 10, 2009

TAG From UmiDanish

Posted by MamaAzzim at 10:13 PM 0 comments
Hurm, baru la ada masa nak layan T.A.G dari umidanish...Sory tau, lambat siapkan kerja rumah..cikgu jangan marah haaaa....

ni T.A.G Jepon.. Tukar nama anda, papa and baby ikut code bawah : -

A-ka
B-fu
C-mi
D-te
E-kuF-lu
G-jiH-ri
I- ki

J-zu
K-me
L-ta
M-rin
N-to

O-mo
P-no
Q-ke
R-shi
S-ari
T-chi

U-do
V-ru

W-mei
X-na
Y-fu

Z-zi

Lailati = ta ka ki ta ka chi ta
Ezrul Azzim = ku zi shi do ta ka zi zi ki rin
WafiQ Azzim = mei ka lu ki ke ka zi zi ki rin

wallah.....boley tahan nama kami sefamily ni.. ahaks!!

Oklah, mama nak T.A.G saper ni erk...aha!!!

1.azzamoro
2.ibu umairah
3.as
4. To all my followers..


oklah...Selamat bertagging u all....

With Luv,

Tag From MamaAQil

Posted by MamaAzzim at 12:20 PM 2 comments


Tag pertama mama berpeluang nak settlekan.. dari MamaAqil pada (10 Jun 2009

Use Google image to find the answer to the questions below as rules.And after that Tag 7 people.

1.Wish



2.The City I Was Born In



3.The City I Was Working In




4.A Place I'd Like To Travel


5.A Favourite House?

6.A Favourite Animal?

7.The People I want To Tag










p/s : buat tau homework ni..nanti cikgu marah....wink!!

With Luv,

Old School checked in blue for giveaway!

Posted by MamaAzzim at 10:40 AM 0 comments



Old School checked in blue for giveaway!



Hooorayyy!!! Another Fabulous Giveaway To Grab..

(Open for bloggers in Malaysia only)



You`ll Stand A Chance To Win ...


Price worth :

RM115Size: 24cm X 47cm X 8cmGame


Rules:

Post ONLY 1 comment in this post and answer the questions below:


(a) Which of my creation is your favorite item? (tell the item number of it)
(b) Write a post about this Giveaway Game in your blog and link back to my blog.
(c) Email the entry at leesun.ice@gmail.com when you have done both (a) and (b) at above with your name and contact number.


Result will be announce at 12th June 2009.
p/s : Don`t forget to join this Giveaway Game !! Good Luck To Me and Have Fun..!!


This is my personal review about the bag i love the MOST!!

Crazy Cute !!(S 090602071)

This bag is so cute & colourful !! The design is soooo simple and crazy in Colour Matching!! I Love This...I`ll bring this gorgeous bag when having fun with my little One!! wink..!!



With Luv,

Tuesday, June 09, 2009

ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

Posted by MamaAzzim at 9:41 AM 1 comments
FATHER'S DAY IS JUST AROUND THE CORNER! SEMPENA FATHER'S DAY 2009, ZARA SHOPPE MENGANJURKAN SATU CONTEST..ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST!

ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

bermula 4 June ~ 30 June 2009 (Hurry!!Hurry!!Grab this chance)

SYARAT-SYARAT PERADUAN :

1~ follow ZARRA SHOPPE.
- Done -

2~ add ZARRA SHOPPE di bloglist/blogroll anda.
(penyertaan terbatal jika gagal berbuat demikian!)
-Done -

3~ review berkenaan ZARASHOPPE di blog anda dengan tajuk
ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

"Zara Shoppe for me...very vogue..namanya pon Zara...kelazzz gitu....i Like!!! Zara Shoppe adalah one of blog shop yang menjual wallet / purse yang berjenama LV & Gucci. Semuanya cantik-cantik dengan harga yang berpatutan(ye lah...zaman2 gawat ni..kena bijak membeli...alah membeli, menang memakai!!) Jom shopping di Zara Shop...Sesuai cari hadiah untuk papa-papa sempena Father`s Day!!

4~ upload gambar anda bersama ayah anda atau suami bersama anak serta ceritakan momen terindah anda/anak anda bersama ayah/suami anda! (satu gambar sahaja diterima!)

-We @ Kelantan-
"Mama suka sangat tengok pic ni coz ni la the latest one masa balik kampung---> Pasir Mas ari tu..selalunya jarang boleh bergambar bersama-sama...selalunya mama aja yang bergambar ngan bbWafiQ, tak pon...papa ngan bbWafiQ..Yang penting..BbWafiQ memang mukanya sentiasa ada jer la ---> mana taknya..tak yah pegang cammera!! "


5~ tinggalkan link berkenaan contest di entri ini beserta email address
-Done -

6~ keputusan pemenang akan di umumkan pada 1 July 2009
-tungggguuuu...........-

HADIAH?***Pemenangnya akan di hadiahkan Louis Vuitton DAMIER CANVAS WALLET bernilai RM95 yang akan di hantar terus kepada ayah anda atau ayah kepada anak anda (suami)sebagai kejutan beserta father's day card ( kata-katanya tentu dari anda ya!) ----> ni yang paling best!!! i love kezutan!!! ahaks..

p/s : Harap-harap mama menang contest ni..mana la tahu kan..wink!!


With Luv,

Monday, June 08, 2009

Thousand Birdies Giveaway

Posted by MamaAzzim at 2:39 PM 2 comments

Hooray!!! 1000 birdies are flying around the blog, and we want to celebrate!!! You can take part on this giveaway and win a blog revamp by Gis!!!


Guidelines:




You must be subscribed to the blog (via RSS or email)!!
You must have a blog, and you have to post about this giveaway on it, using the banner above!!
After posting about the giveaway, come back here and leave a comment with the link to the blog you want to revamp, and a link to your post about the contest!!
The comment numbers will be shuffled and a lucky winner will get a blog revamp!!!



Deadline:




You have until the midnight of June 15th, 2009 to enter this giveaway!!


Prize:



The winner will win a blog revamp by Gis!! Attention tho, the prize is a new “skin” for your blog, but not a content redesign. You must have the blog already running, and make sure the structure of your blog is just want you want it to be, and I will make sure to skin it over following your preferencesn (new background, new header, new logo, etc.)
The prize includes up to 10 credits in images from istockphoto. If you want more, or images that are more expensive, you will have to pay the difference (which I would advice if you really like an image since it will be just a few dollars).
The prize also includes the design of a 125 x 125 px banner to share on your blog.
If you have questions about what qualifies and not in this “revamp”, please write me using the contact form above.


Good luck everyone!! And thanks for reading!! So, grab this chance to cheer up ur blog...


p/s : i hope that i can win this....so, pls vote for me...i really really love Birdies Design...



With Luv,

Related Posts with Thumbnails
 

JourNey Of My LiFe.. Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal