Friday, November 26, 2010

YOYS.NET DOMAIN GIVEAWAY

Posted by MamaAzzim at 7:37 PM 1 comments

YOYS.NET DOMAIN GIVEAWAY



aku tengah gila masuk contest berupa giveaway domain. Terbayang2...bestnya dapat .com...huh..komersial cket..lagi plak percuma..i like u....kredit to Yoy!


Komen entry ni...apa yerk.....yang aku tahu...mmg best sbb nak bg domain pree...bukan senang nak beli domain...mau koyak poket :p kikiki...so. mr yoy ni sungguh la baik hati dan hensem...sebab tu dia nak suh masuk contest ni...JOM2!!!!

Cara nak masuk contest :-

Mudah dan senang je. 1 Domain (.com/.net) akan jadi milik pemenang. Pengguna blogspot dialu2kan untuk menyertai. Yang dah ada domain pun boleh join.:)

Cara2nya mudah dan simple:

1. buat entry pendek bertajuk ”yoys.net Domain Giveaway”. Di akhir entry letak ayat ni

domain giveaway dibawakan dengan jayanya oleh Yoy’s Network

2. like yoy`s page , atau kalau taknak, add friend untuk memudahkan tau pengumuman pemenang.


3. komen entry ni berserta link penyertaan.

Tiga langkah mudah untuk dapatkan domain percuma. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org dan tarikh tutup 3 minggu dari tarikh entri ini dikeluarkan (12 November 2010).


.....domain giveaway dibawakan dengan jayanya oleh Yoy’s Network

p/s : harap ada la rezeki untuk semangat berblog sempena new year!




Bangang Punya Manusia!

Posted by MamaAzzim at 5:23 PM 2 comments

credit to Google

Panas ! Panas ! Panas !

Cuaca mendung tapi hati panas....dah rasa panas dalam luar ...( bunyi cam marah aja kan ? )

Alkisah camni...aku ngan member lepas lunch kat Alamanda...singgah la bank (tut...) yang berdekatan untuk buat payment kereta.

Aku park bukan main chanteks.....masa tu hati berbunga riang sebab baru lunch....

Aku masuk bank....

Aku kuar bank.....Terjumpa ngan mak kawan baik aku..dari Kelantan...kecik tul dunia...bukan main jauh...aku jumpa dia kat sini...so masa tu makcik nk nak cr park nak masuk bank...so..aku hint makcik tu :)

Aku : "park bila saya kuar"

Aku pun tanpa lengah2...nak reverse kereta...naseb cute aja...kete kiri kanan aku rapat plak....skali ada plak kete bangang mana tah park blakang kete aku...

aku tercari-cari mana tuan...

skali ada lelaki menghampiri kereta yang blok keta aku ....

aku honk... HONK! HONK!

takde respon...

aku HONK! HONK!

skali ada pakcik tu berdiri kat jalan....jap..nak ambil gambar ( sambil posing ) tanpa rasa bersalah aku nak reverse tak lepas !

hati dah panas!

aku buka tingkap...dan cakap " saya nak kuar"

dengan selambe dia cakap " reverselah..lepas!"

aku rasa nak maki la plak masa tu..kalo lepas aku taklah tunggu ngang!

pastu lg best dia datang kat aku bg instruction.....suh reverse sket2 !

siot tolla!!!! padahal dia perlu release hand break undur sket aja !!!!!! Itu pon malas! bangang mana terlepas tah ni! takde sivik langsung!

aku tgk muka org tua agak berusia..layankan aja dengan muka ketat dan protes!

sampai rasa peluh2 keti aku ! almaklum kete paut stereng!!!!

tiba-tiba....

security guard bank datang.."ni apahal?"

aku geleng kata..." blok kete i tak nak undur!" tak lepas ni!"

security guard tu pon suh pakcik tu : " encik..undur la sket..bukan susah pon...."

pakcik tu berkata dengan selamba badak : "takpe..pengalaman....!"

panaz tul aku dengar ......dan berfikir...apalah ngok ngek sangat pakcik ni!!!!!!!

sambil aku ngan kawan aku......sound " aish...keja senang jd susah....kena tukar keta auto la camni! "

p/s : hati panas apa ubatnya?





Aku cantik ke???? !

Posted by MamaAzzim at 4:22 PM 1 comments
Jumaat .......

Ada la adengan lucu ngan pakcik jaga kaunter....( maybe di nebes tgk aku pay attention sgt kat dia kot ...) kikiki

Aku :" I nak buat payment kereta plat tuut...."

Kaunter : " Boleh....( sambil amik duit dan kira....) RM $$$ ..?

Aku : "Ya"

Kaunter : "Ok. berapa bagi kat saya tadi? "

Aku : "Aik...pakcik ni dia kira..dia lupa ker hapa ni ???" (dalam hati jerla time tu!) sambil
i jawab...RM $$$!

Kaunter : " "Ok" (muka malu2 ) sambil tanya..."No telefon ?"

Aku " "012-xxxxxxx"

Kaunter : "Ok "

aku tunggu print slip payment sambil korek2 apa tah dalam beg...skali pakcik tu bersuara ...

Kaunter : " No. Telefon?" Berapa nak bayar kereta ?"

Aku : "Ish pakcik ni..bp kali nak mintak....? Pelik tul lah...".( dalam hati)
sambil jawab..."tadi i dah bg....nak no mana plak ni?"

Kaunter : muka malu2 lagi.....diam seribu bahasa....

sekali member sebelah pakcik jaga kaunter tu sound aku :-

"Puan...dia ni mmg camtu.....takleh tgk pompuan chanteks!!!!!! mula la dia gelabah!!!!" sambil ketawa-ketawa!

Aku : "aik...camni pon ada" hadoi......"
dalam hati berkata...( " siot tul la...cutting camdugong kata aku chanteks!" perli nih !!!


aku tergelak ajalah...kakakakaka.....

p/s : tips chanteks anda?????

Thursday, November 25, 2010

GiveAway Domain From MelRomeo.COM

Posted by MamaAzzim at 11:29 PM 2 comments


GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM

Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS

1.umidanish

2.mamasarah

3.azzamoro

4.elyn

5.babyibu

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG

GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM

Syarat & Peraturan

1. Create 1 Entry bertajuk “GiveAway Domain From MelRomeo.Com

2. COPY Ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog anda. (PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY INI)

3. Tag 5 Orang Kawan Bloggers

4. Comment Entry ini berserta LINK Entry anda dan Siap!

Senangkan? Pemenang akan dikira menggunakan Random.ORG! Mungkin Anda Bertuah ? Siapa tahu ? Saya pun nak try....mana la tahu!

Cepat-cepat..jangan lambat-lambat....!!! , Tarikh Tutup 30 November 2010!

GoodLuck To alls! :)


p/s : harap-harap la menang kali ni :)

Wednesday, November 24, 2010

.:. Jenayah Semakin Berleluasa, Manusia Semakin Kejam .:.

Posted by MamaAzzim at 5:17 PM 3 comments
Lokasi : Kajang

Pelik! Manusia sekarang semakin kejam? Sanggup melakukan apa sahaja demi sedikit wang ! 4 Kejadian dalam masa satu hari? unbelieveable!!!!

Kejadian 1 : Cubaan mengecam rumah mangsa

Kejadian 2 : 'Security guard' kena belasah sebab menegur pelawat yang asyik lalu-lalang tanpa tujuan!

Kejadian 3 : Cubaan usha line di depan rumah salah seorang penduduk...tapi tak berjaya kerana penjenayah salah umah kot :p sbb tuan umah cuti ari tu :)


Kejadian 4 : cubaan menculik kanak-kanak 3 tahun ...di depan rumah....namun tidak berjaya!!

p/s : kesimpulan ...kita kena berwaspada :)





Sunday, November 14, 2010

.:. Outing Day : KLCC .:.

Posted by MamaAzzim at 12:46 AM 2 comments
salam alls,

hari ni outing day ngan lin aka umidanish....ada event anjuran Tupperware Brands @ Plenary Hall...

terubat rindu dapat jumpa si lin ni..kiki...cam dating pakwe makwe gitu :)

banyak story mory yang best...tersilap masuk lane time nak naik LRT :) almaklumla...pakai Touch and Go..so aku main redah selamber aja..siap kena sound ngan "jaga" kat situ....

jaga said : " first time datang klcc ker ?"
i said : " mana ada....i laju sangat tadi sampai termasuk lane ni"
jaga said : " tu la...tak nak ty abang dulu "
i said : " hahahahaha....kan touch and go...mana ada tanya2 ! :

moral of the story .....malu bertanya sesat jalan :))

dah tiba time lunch..penat ke hulu ke hilir ...lapar pulak....mencari2 la nak mkn kat mana...

tetiba....

ada la sekumpulan manusia dengan rambut henki penki....pakai baju kaler purple....siap ada camera bagai ...datang terjah aku.....

Purple lady said : " Hi mam...afternoon"

I said : " Hi....afternoon...kenapa ni?"

Purple Lady : " Mam adalah lucky guest kat KLCC ari sebab hari ni Purple Day "

I said : " Haiyaaa..u buat i takut maa....so nak kena buat apa ni?"

Purple Lady : " Puan pilih envelope ni...dalam ni ada macam2 hadiah..."

I said : "wow ! ok...thanks"

Purple Lady : " now mam, let`s have some photo snaps with our team "

I said : " ok...!"

hehehe...best juga hadiahnya.....dapat kad touch and go limited edition KLCC Purple Day punyer :))

p/s : ada kaitan tak citer atas ngan citer bawah????======TOUCH AND GO!!




Wednesday, November 10, 2010

.:. Demam Lagi.....Musimkah? .:.

Posted by MamaAzzim at 8:44 AM 0 comments




Hari kedua MC......

demam on off...kepala pun pening...
hidung pun duk sok sek sok sek.....
arggghhh...sungguh tidak selesa


apa nak buat ni? busannya duk terperap kat umah ...


p/s : kawan-kawan ada tips nak baik demam tak? tak larat telan ubat dah....





Monday, November 08, 2010

.:. Diserang Virus Selsema .:.

Posted by MamaAzzim at 5:15 PM 1 comments


Salam,

dah lama tak ber 'blog'....dah lama tak 'blogwalking'......sungguh rindu rasanya.....
busy sungguh...hanya sempat ber'facebook' sahaja...

banyak cerita suka duka yang tertunggak....sekarang ni pulak...diserang virus selsema...sungguh tidak selesa.....

tidak selesa untuk drive..untuk tidur...untuk dekat ngan anak....fuuhhhhhh......

pergilah wahai virus selsema....pergi! pergi!


p/s : kesihatan adalah anugerah Allah...bila sakit....itu adalah ujian dan penghapus dosa-dosa kecil .....aku bersyukur padaMu Allah


Friday, November 26, 2010

YOYS.NET DOMAIN GIVEAWAY

Posted by MamaAzzim at 7:37 PM 1 comments

YOYS.NET DOMAIN GIVEAWAY



aku tengah gila masuk contest berupa giveaway domain. Terbayang2...bestnya dapat .com...huh..komersial cket..lagi plak percuma..i like u....kredit to Yoy!


Komen entry ni...apa yerk.....yang aku tahu...mmg best sbb nak bg domain pree...bukan senang nak beli domain...mau koyak poket :p kikiki...so. mr yoy ni sungguh la baik hati dan hensem...sebab tu dia nak suh masuk contest ni...JOM2!!!!

Cara nak masuk contest :-

Mudah dan senang je. 1 Domain (.com/.net) akan jadi milik pemenang. Pengguna blogspot dialu2kan untuk menyertai. Yang dah ada domain pun boleh join.:)

Cara2nya mudah dan simple:

1. buat entry pendek bertajuk ”yoys.net Domain Giveaway”. Di akhir entry letak ayat ni

domain giveaway dibawakan dengan jayanya oleh Yoy’s Network

2. like yoy`s page , atau kalau taknak, add friend untuk memudahkan tau pengumuman pemenang.


3. komen entry ni berserta link penyertaan.

Tiga langkah mudah untuk dapatkan domain percuma. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org dan tarikh tutup 3 minggu dari tarikh entri ini dikeluarkan (12 November 2010).


.....domain giveaway dibawakan dengan jayanya oleh Yoy’s Network

p/s : harap ada la rezeki untuk semangat berblog sempena new year!




Bangang Punya Manusia!

Posted by MamaAzzim at 5:23 PM 2 comments

credit to Google

Panas ! Panas ! Panas !

Cuaca mendung tapi hati panas....dah rasa panas dalam luar ...( bunyi cam marah aja kan ? )

Alkisah camni...aku ngan member lepas lunch kat Alamanda...singgah la bank (tut...) yang berdekatan untuk buat payment kereta.

Aku park bukan main chanteks.....masa tu hati berbunga riang sebab baru lunch....

Aku masuk bank....

Aku kuar bank.....Terjumpa ngan mak kawan baik aku..dari Kelantan...kecik tul dunia...bukan main jauh...aku jumpa dia kat sini...so masa tu makcik nk nak cr park nak masuk bank...so..aku hint makcik tu :)

Aku : "park bila saya kuar"

Aku pun tanpa lengah2...nak reverse kereta...naseb cute aja...kete kiri kanan aku rapat plak....skali ada plak kete bangang mana tah park blakang kete aku...

aku tercari-cari mana tuan...

skali ada lelaki menghampiri kereta yang blok keta aku ....

aku honk... HONK! HONK!

takde respon...

aku HONK! HONK!

skali ada pakcik tu berdiri kat jalan....jap..nak ambil gambar ( sambil posing ) tanpa rasa bersalah aku nak reverse tak lepas !

hati dah panas!

aku buka tingkap...dan cakap " saya nak kuar"

dengan selambe dia cakap " reverselah..lepas!"

aku rasa nak maki la plak masa tu..kalo lepas aku taklah tunggu ngang!

pastu lg best dia datang kat aku bg instruction.....suh reverse sket2 !

siot tolla!!!! padahal dia perlu release hand break undur sket aja !!!!!! Itu pon malas! bangang mana terlepas tah ni! takde sivik langsung!

aku tgk muka org tua agak berusia..layankan aja dengan muka ketat dan protes!

sampai rasa peluh2 keti aku ! almaklum kete paut stereng!!!!

tiba-tiba....

security guard bank datang.."ni apahal?"

aku geleng kata..." blok kete i tak nak undur!" tak lepas ni!"

security guard tu pon suh pakcik tu : " encik..undur la sket..bukan susah pon...."

pakcik tu berkata dengan selamba badak : "takpe..pengalaman....!"

panaz tul aku dengar ......dan berfikir...apalah ngok ngek sangat pakcik ni!!!!!!!

sambil aku ngan kawan aku......sound " aish...keja senang jd susah....kena tukar keta auto la camni! "

p/s : hati panas apa ubatnya?





Aku cantik ke???? !

Posted by MamaAzzim at 4:22 PM 1 comments
Jumaat .......

Ada la adengan lucu ngan pakcik jaga kaunter....( maybe di nebes tgk aku pay attention sgt kat dia kot ...) kikiki

Aku :" I nak buat payment kereta plat tuut...."

Kaunter : " Boleh....( sambil amik duit dan kira....) RM $$$ ..?

Aku : "Ya"

Kaunter : "Ok. berapa bagi kat saya tadi? "

Aku : "Aik...pakcik ni dia kira..dia lupa ker hapa ni ???" (dalam hati jerla time tu!) sambil
i jawab...RM $$$!

Kaunter : " "Ok" (muka malu2 ) sambil tanya..."No telefon ?"

Aku " "012-xxxxxxx"

Kaunter : "Ok "

aku tunggu print slip payment sambil korek2 apa tah dalam beg...skali pakcik tu bersuara ...

Kaunter : " No. Telefon?" Berapa nak bayar kereta ?"

Aku : "Ish pakcik ni..bp kali nak mintak....? Pelik tul lah...".( dalam hati)
sambil jawab..."tadi i dah bg....nak no mana plak ni?"

Kaunter : muka malu2 lagi.....diam seribu bahasa....

sekali member sebelah pakcik jaga kaunter tu sound aku :-

"Puan...dia ni mmg camtu.....takleh tgk pompuan chanteks!!!!!! mula la dia gelabah!!!!" sambil ketawa-ketawa!

Aku : "aik...camni pon ada" hadoi......"
dalam hati berkata...( " siot tul la...cutting camdugong kata aku chanteks!" perli nih !!!


aku tergelak ajalah...kakakakaka.....

p/s : tips chanteks anda?????

Thursday, November 25, 2010

GiveAway Domain From MelRomeo.COM

Posted by MamaAzzim at 11:29 PM 2 comments


GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM

Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS

1.umidanish

2.mamasarah

3.azzamoro

4.elyn

5.babyibu

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG

GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM

Syarat & Peraturan

1. Create 1 Entry bertajuk “GiveAway Domain From MelRomeo.Com

2. COPY Ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog anda. (PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY INI)

3. Tag 5 Orang Kawan Bloggers

4. Comment Entry ini berserta LINK Entry anda dan Siap!

Senangkan? Pemenang akan dikira menggunakan Random.ORG! Mungkin Anda Bertuah ? Siapa tahu ? Saya pun nak try....mana la tahu!

Cepat-cepat..jangan lambat-lambat....!!! , Tarikh Tutup 30 November 2010!

GoodLuck To alls! :)


p/s : harap-harap la menang kali ni :)

Wednesday, November 24, 2010

.:. Jenayah Semakin Berleluasa, Manusia Semakin Kejam .:.

Posted by MamaAzzim at 5:17 PM 3 comments
Lokasi : Kajang

Pelik! Manusia sekarang semakin kejam? Sanggup melakukan apa sahaja demi sedikit wang ! 4 Kejadian dalam masa satu hari? unbelieveable!!!!

Kejadian 1 : Cubaan mengecam rumah mangsa

Kejadian 2 : 'Security guard' kena belasah sebab menegur pelawat yang asyik lalu-lalang tanpa tujuan!

Kejadian 3 : Cubaan usha line di depan rumah salah seorang penduduk...tapi tak berjaya kerana penjenayah salah umah kot :p sbb tuan umah cuti ari tu :)


Kejadian 4 : cubaan menculik kanak-kanak 3 tahun ...di depan rumah....namun tidak berjaya!!

p/s : kesimpulan ...kita kena berwaspada :)





Sunday, November 14, 2010

.:. Outing Day : KLCC .:.

Posted by MamaAzzim at 12:46 AM 2 comments
salam alls,

hari ni outing day ngan lin aka umidanish....ada event anjuran Tupperware Brands @ Plenary Hall...

terubat rindu dapat jumpa si lin ni..kiki...cam dating pakwe makwe gitu :)

banyak story mory yang best...tersilap masuk lane time nak naik LRT :) almaklumla...pakai Touch and Go..so aku main redah selamber aja..siap kena sound ngan "jaga" kat situ....

jaga said : " first time datang klcc ker ?"
i said : " mana ada....i laju sangat tadi sampai termasuk lane ni"
jaga said : " tu la...tak nak ty abang dulu "
i said : " hahahahaha....kan touch and go...mana ada tanya2 ! :

moral of the story .....malu bertanya sesat jalan :))

dah tiba time lunch..penat ke hulu ke hilir ...lapar pulak....mencari2 la nak mkn kat mana...

tetiba....

ada la sekumpulan manusia dengan rambut henki penki....pakai baju kaler purple....siap ada camera bagai ...datang terjah aku.....

Purple lady said : " Hi mam...afternoon"

I said : " Hi....afternoon...kenapa ni?"

Purple Lady : " Mam adalah lucky guest kat KLCC ari sebab hari ni Purple Day "

I said : " Haiyaaa..u buat i takut maa....so nak kena buat apa ni?"

Purple Lady : " Puan pilih envelope ni...dalam ni ada macam2 hadiah..."

I said : "wow ! ok...thanks"

Purple Lady : " now mam, let`s have some photo snaps with our team "

I said : " ok...!"

hehehe...best juga hadiahnya.....dapat kad touch and go limited edition KLCC Purple Day punyer :))

p/s : ada kaitan tak citer atas ngan citer bawah????======TOUCH AND GO!!




Wednesday, November 10, 2010

.:. Demam Lagi.....Musimkah? .:.

Posted by MamaAzzim at 8:44 AM 0 comments




Hari kedua MC......

demam on off...kepala pun pening...
hidung pun duk sok sek sok sek.....
arggghhh...sungguh tidak selesa


apa nak buat ni? busannya duk terperap kat umah ...


p/s : kawan-kawan ada tips nak baik demam tak? tak larat telan ubat dah....





Monday, November 08, 2010

.:. Diserang Virus Selsema .:.

Posted by MamaAzzim at 5:15 PM 1 comments


Salam,

dah lama tak ber 'blog'....dah lama tak 'blogwalking'......sungguh rindu rasanya.....
busy sungguh...hanya sempat ber'facebook' sahaja...

banyak cerita suka duka yang tertunggak....sekarang ni pulak...diserang virus selsema...sungguh tidak selesa.....

tidak selesa untuk drive..untuk tidur...untuk dekat ngan anak....fuuhhhhhh......

pergilah wahai virus selsema....pergi! pergi!


p/s : kesihatan adalah anugerah Allah...bila sakit....itu adalah ujian dan penghapus dosa-dosa kecil .....aku bersyukur padaMu Allah


Related Posts with Thumbnails
 

JourNey Of My LiFe.. Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal