Friday, September 26, 2014

1 Zulhijjah 1435 H

Posted by MamaAzzim at 4:06 PM 0 comments

Salam semua...

Sudah lama aku menyepi dari dunia blogging.. Sekadar menjadi 'silent reader ' kepada blog blog teman sekalian.

Takde apa sebab pon kenapa lama menyepi.
Sekadar tiada ilham untuk mengarang.

Semoga kemunculan kali ini.. akan memberi ruang baru kepada aku...

"HAPPY BLOGGING TO ME "








Wednesday, January 25, 2012

Today Is My 29th Birthday

Posted by MamaAzzim at 12:55 PM 2 comments
Salam semua..


Kembali bersiaran..
Dah lama tak menulis..
hari ni ada kelapangan..

Hari ni besday Mama..
Thanks pada yang wish melalui FB or SMS..
Terharu sangat..

Ni kira tahun last 2 series..
Tahun depan dah 3- series..YEAY!

p/s : belum celebrate coz tunggu wiken ni :)


Friday, January 06, 2012

Stress : AVENT Ice Pack Dah Pecah La Pulak!

Posted by MamaAzzim at 10:35 AM 0 comments

Pagi Jumaat yang hening..

Ari ni rasa stress..
Stress satu..acara kena basuh and lap tikar..
Pagi-pagi Wafiq Azzim batuk-batuk..
Minum susu..
Then pas mandi pagi..
Acara geli-geli tekak pas gosok gigi berlarutan..
Lalu berjaya muntah banyak kat atas tikar ruang tamu..
Arghh!

Stress dua..
Acara bukak peti sejuk nak tngok lauk apa yang ada..
Dan-dan aja AVENT Ice Pack jatuh..
Ingat takde apa-apa..
Sekali bocor dah!!





Naseb ada lagi satu..
Dah la minggu depan nak masuk opis dah..
huhu..

Kena beli baru :(

Stress 3??
Belum ader..Hua hua hua


Thursday, January 05, 2012

Resepi Shaklee ESP : Banana Strawberry Smoothies

Posted by MamaAzzim at 3:50 PM 0 comments
Hari ni cuaca panas..
Terasa nak minum sesuatu yang nyaman..
pekena tutty fruitty ok gaks kan?
probnya..tak kan nak angkut si kecik ni..
harus terbantut niat :)

takper..
ada solusi..ada pisang ngan strawbery Cameron Highlands..
hehe

jom try :
1 gelas air masak-sejuk
1 tbsp ESP Shaklee
1 tsp susu pekat
1 biji pisang
3-4 biji strawberry
kisar pakai blender..
minum

* tambah 1 scoop vanila ice cream lagi sedap...

sangat sesuai untuk diet juga selain detoks..

google
note : Smoothies : a thick smooth drink consisting of fresh fruit pureed with ice cream or yoghurt or milk


Jalan-Jalan Cari Makan : Edisi Buah-buahan Tempatan

Posted by MamaAzzim at 9:37 AM 2 comments
Salam Pagi semua..
Ini adalah entry terbengkalai..
Weekend lepas g kenduri kat Ipoh..

Staff hubby kawen...
Dah alang-alang ke Ipoh..
lipat sekali g Cameron Highlands ..
Odw balik lalu jalan lama..
Hubby memang suka misteri jalan lama..
haha

Sepanjang jalan banyak nampak gerai buah-buahan..
sempat berenti menyinggah..
Beli durian, manggis, dokong ngan PETAI!
ni pics tengah sibuk beli buah..
rambang mata.. teringat zaman kanak-kanak..
panjat pokok manggis..
makan atas pokok..
FRESH giteww..


p/s : cik bedah pakai baju kurung hijau gitew...
makanlah buah-buahan tempatan!

Friday, September 26, 2014

1 Zulhijjah 1435 H

Posted by MamaAzzim at 4:06 PM 0 comments

Salam semua...

Sudah lama aku menyepi dari dunia blogging.. Sekadar menjadi 'silent reader ' kepada blog blog teman sekalian.

Takde apa sebab pon kenapa lama menyepi.
Sekadar tiada ilham untuk mengarang.

Semoga kemunculan kali ini.. akan memberi ruang baru kepada aku...

"HAPPY BLOGGING TO ME "








Wednesday, January 25, 2012

Today Is My 29th Birthday

Posted by MamaAzzim at 12:55 PM 2 comments
Salam semua..


Kembali bersiaran..
Dah lama tak menulis..
hari ni ada kelapangan..

Hari ni besday Mama..
Thanks pada yang wish melalui FB or SMS..
Terharu sangat..

Ni kira tahun last 2 series..
Tahun depan dah 3- series..YEAY!

p/s : belum celebrate coz tunggu wiken ni :)


Friday, January 06, 2012

Stress : AVENT Ice Pack Dah Pecah La Pulak!

Posted by MamaAzzim at 10:35 AM 0 comments

Pagi Jumaat yang hening..

Ari ni rasa stress..
Stress satu..acara kena basuh and lap tikar..
Pagi-pagi Wafiq Azzim batuk-batuk..
Minum susu..
Then pas mandi pagi..
Acara geli-geli tekak pas gosok gigi berlarutan..
Lalu berjaya muntah banyak kat atas tikar ruang tamu..
Arghh!

Stress dua..
Acara bukak peti sejuk nak tngok lauk apa yang ada..
Dan-dan aja AVENT Ice Pack jatuh..
Ingat takde apa-apa..
Sekali bocor dah!!





Naseb ada lagi satu..
Dah la minggu depan nak masuk opis dah..
huhu..

Kena beli baru :(

Stress 3??
Belum ader..Hua hua hua


Thursday, January 05, 2012

Resepi Shaklee ESP : Banana Strawberry Smoothies

Posted by MamaAzzim at 3:50 PM 0 comments
Hari ni cuaca panas..
Terasa nak minum sesuatu yang nyaman..
pekena tutty fruitty ok gaks kan?
probnya..tak kan nak angkut si kecik ni..
harus terbantut niat :)

takper..
ada solusi..ada pisang ngan strawbery Cameron Highlands..
hehe

jom try :
1 gelas air masak-sejuk
1 tbsp ESP Shaklee
1 tsp susu pekat
1 biji pisang
3-4 biji strawberry
kisar pakai blender..
minum

* tambah 1 scoop vanila ice cream lagi sedap...

sangat sesuai untuk diet juga selain detoks..

google
note : Smoothies : a thick smooth drink consisting of fresh fruit pureed with ice cream or yoghurt or milk


Jalan-Jalan Cari Makan : Edisi Buah-buahan Tempatan

Posted by MamaAzzim at 9:37 AM 2 comments
Salam Pagi semua..
Ini adalah entry terbengkalai..
Weekend lepas g kenduri kat Ipoh..

Staff hubby kawen...
Dah alang-alang ke Ipoh..
lipat sekali g Cameron Highlands ..
Odw balik lalu jalan lama..
Hubby memang suka misteri jalan lama..
haha

Sepanjang jalan banyak nampak gerai buah-buahan..
sempat berenti menyinggah..
Beli durian, manggis, dokong ngan PETAI!
ni pics tengah sibuk beli buah..
rambang mata.. teringat zaman kanak-kanak..
panjat pokok manggis..
makan atas pokok..
FRESH giteww..


p/s : cik bedah pakai baju kurung hijau gitew...
makanlah buah-buahan tempatan!

Related Posts with Thumbnails
 

JourNey Of My LiFe.. Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal