Thursday, December 30, 2010

Yahoooo..esok Holiday!

Posted by MamaAzzim at 11:37 AM 2 comments

malam tadi tdo awal...layan bola sampai gol pertama...bersorak satu family termasuk budak kecik..hehe

u all sure layan jugak kan? bagus2...support sukan negara :)

bila masa mata pejam...tahu2 dah pukul 12 :p kui2

bangun pagi antar wafiq g nurseri untuk second day ...(masih dalam percubaan...)
tu pon dah macam2 anak aku buat kat nurseri..dia panggil "lah" = sekolah

kelam kabut semalam cuti...tak tahu apa...en hubby kata esok nak cuti...i pon pelik...
sambil berkata " boleh pulak cuti short notice ?" selalu bukan main payah..huhuhu..sambil pot pet pot pet...hihi

laki i plak selamber jer cakap...takper..esok papa nak jaga wafiq ! 

aku sebab dah rushing buat bodo sambil kata APA2 LAH...OK!

@ OFFICE

" laila, esok cuti u buat aper erk? " staff ku bertanya....
" CUTI? i cuti semalam..bukan esok!" i jwab dengan konpiden :)
" HAIYAAA..tak tengok berita ker ? "

^*%&$&#^@%@ ....pergh malu2...rupanya esok cuti umum sebab bola menang !

p/s : terima kasih pasukan bolasepak Malaysia kerana berjaya mengharumkan nama negara di samping memberi cuti pree... luv u alls wira2 Malaysia :)

selamat bercuti u alls :)


Wednesday, December 29, 2010

Contest Kad Besday Danish

Posted by MamaAzzim at 11:50 AM 1 comments


Sempena besday danish yang ke 2 tahun pada bulan Disember ni, mama sudah membuat janji dengan umidanish untuk design Kad Besday Danish :) wink2

Taraaaa..........mempersembahkan KAD BESDAY DANISH rekaan mamawafiq...



 " MamawafiQ nak mengucapkan.....
" HAPPY 2nd BESDAY TO DANISH...."
tahniah kepada Danish dan Umidanish .....Danish dah 2 tahun :) 
so, boleh tambah adik ler yerk....

Anyway, mamawafiq doakan agar Danish sentiasa bahagia dan gembira bersama umidanish yang meletop dan abidanish yang macho ....hihi....semoga panjang umur dan murah rezeki.....

semoga sentiasa diberkati Allah selalu "

Kad ini memang sesuai nak jadi pemenang sebab bukan takat kreatif dah ni designnya, malah sungguh cute mute untuk Danish yang encem :) lagi satu sebab kad wajib dipilih adalah kerana ianya LIMITED EDITION KHAS UNTUK DANISH......

Kalau terpilih oleh JURI.....jangan lupa print pastu frame taruk dalam bilik danish tau..ni pon sesuai jd DECO DECO bilik Danish...hihi..kalo takde ni...mmg tak berseri ler :)

Kalau u all berminat nak join...sila klik banner chanteks ini ...okay ....? jom sesama memeriahkan Contest Kad Besday Danish anjuran umidanish yang cun meletop :)



5. Tarik tutup penyertaan pada : 30 Disember 2010.



Monday, December 13, 2010

Happy Birthday To Danish!!!

Posted by MamaAzzim at 12:27 PM 2 comments
hari ini hari isnin.....

semalam hari ahad......12.12.2010...
tarikh bermakna buat D.A.N.I.S.H.....permata hati umidanish....


mamawafiq ada sedikit pesanan untuk u two :)


to danish:-

" i wish u happy birthday....u turn 2 now...so be a good boy...no notty2 k...nanti mamawafiq bg hadiah k...."


to umidanish :-


"buat party pat cket..aku nak serbu...kikiki....anyway, congrats my fren, ur prince turn two already...so get ready for the second one...wakakaka"


p/s : kalo sempat aku join contest ko k..




Sunday, December 12, 2010

The Most Beautiful Flower Contest using Digital Camera

Posted by MamaAzzim at 7:03 PM 1 comments


Selamat Berhujung Minggu U Alls...



Blog walking kat blog Kak Yong...tengok ibu ada join contest pasal bunga...hati i pun berbunga nak join...sebab i mmg suka berkebun bagai..so kalo jumpa bunga yang chanteks or pelik tak pernah tengah..mula la snap picca...so layan la yer....kalau nak join ....klik banner k....sempat lagi kot :)

ni picca "Butterfly Flower".....i amik masa bercuti kat Fraser Hill...i snap picca ni pakai Digital Camera brand FUJIFILM model FINEPIX JV100....

original picca before editing :-
 
 edited using colour mode :- hasilnya jadi macam bunga selepas hujan :)

 edited using colour mode :-


p/s : i mencuba naseb...mana la tahu menang...hihihi...lg pon..ini sekadar hobi :)) wink2



ini diam

Thursday, December 09, 2010

Malangnya Nasib! Accident Pulak !

Posted by MamaAzzim at 3:16 PM 0 comments
Selamat pagi...

hari ni mood takde.....
memand takde mood dua tiga hari ni..tah kenapa?

rupa-rupanya duit ku mau melayang...waaaaaaaaaaaa!

Kejadian kat car park basement opis. dua tiga kali aku pusing cari parking...penuh...tensen2.

konon2 nak menyempit ala2 bawak kete kancil aku tuh.cisss

reverse punya reverse .....
skali...gedegang!
opocot aku melatah...kikiki..
dalam pikiran..abes la duit aku..apa plak kali ni?


aku keluar kereta..tgk2 ..lampu dah pecah...bumper renggang sket...calar....


adus...hati ku tercalar! poket ku koyak! grrrrrrr


sebagai kenangan tak dapat dilupakan....sebab kejadian ini telah meragut duit bonus ku yang PM bagi RM500 tu...:((


aku abadikan foto-foto...kih kih kih...supaya aku tgk lain kali aku berhati2....


p/s : moral.....aku tak nak bawak kete laki dah pasni!











Wednesday, December 08, 2010

Macamana Wanita Marah???

Posted by MamaAzzim at 2:54 PM 2 comments



salam.....

aku ada persoalan....macamana u all  marah kalau kat rumah? 
adakah dengan baling pingan mangkuk? 
adakah belasah anak?
atau pon korang jerit kuat2?

penah tak korang jadik cam raksasa???
apakah faktor2 anda marah?
anak? tempat kerja? suami? kewangan? bla bla...

p/s : selalu stress..tapi tak tahu nak hadapi dengan baik ...tips pls....






Monday, December 06, 2010

Tragedi.....

Posted by MamaAzzim at 10:05 AM 2 comments
Salam pagi Isnin.....

Suram aja pagi ni...maybe ramai yang bercuti, almaklum la....cuti sekolah...lagi pon esok Awal Muharram....

Ada kisah sedih dan memilukan ingin dikongsi bersama untuk teladan kita semua.

Actually, Sabtu lepas i ada Hari Keluarga SYABAS Wilayah Hulu Langat kat Seri Ratu, Port Dickson. Ni aktiviti opis en hubby i. I tukang sebok aja....

Dijadikan cerita, kami memilih untuk tidak bermalam. Umah dekat...lagi pon cuaca kejap ujan kejap panas...takut plak budak kecik ni demam....

Malam tadi, en hubby bergegas g Port Dickson balik sebab ada berita staff kemalangan....Astaghfirullahalazzim......rupa nya bukak Kosmo Online ada berita sedih....

klik sini untuk berita lanjut.....

p/s : Al- Fatihah untuk keluarga mangsa.....
        Untuk pemandu2, silalah beringat bila memandu....jangan kelalaian kita semua ada 
        insan  yang tidak berdosa terkorban...Nauzubillah....

Thursday, December 02, 2010

Disember .....

Posted by MamaAzzim at 8:34 PM 0 comments

pejam celik ..pejam celik...dah Disember.....

sedar tak sedar dah masuk bulan akhir sebelum Tahun Baru..
Tahun Baru Islam akan disambut pada 7 Disember 2010. Cuti Umum awal Muharam...


Mood hujung tahun...biasala....rasa nak cuti rehat sebulan..kalau boleh.....hehe

p/s : merepek....
mamawafiq

Friday, November 26, 2010

YOYS.NET DOMAIN GIVEAWAY

Posted by MamaAzzim at 7:37 PM 1 comments

YOYS.NET DOMAIN GIVEAWAY



aku tengah gila masuk contest berupa giveaway domain. Terbayang2...bestnya dapat .com...huh..komersial cket..lagi plak percuma..i like u....kredit to Yoy!


Komen entry ni...apa yerk.....yang aku tahu...mmg best sbb nak bg domain pree...bukan senang nak beli domain...mau koyak poket :p kikiki...so. mr yoy ni sungguh la baik hati dan hensem...sebab tu dia nak suh masuk contest ni...JOM2!!!!

Cara nak masuk contest :-

Mudah dan senang je. 1 Domain (.com/.net) akan jadi milik pemenang. Pengguna blogspot dialu2kan untuk menyertai. Yang dah ada domain pun boleh join.:)

Cara2nya mudah dan simple:

1. buat entry pendek bertajuk ”yoys.net Domain Giveaway”. Di akhir entry letak ayat ni

domain giveaway dibawakan dengan jayanya oleh Yoy’s Network

2. like yoy`s page , atau kalau taknak, add friend untuk memudahkan tau pengumuman pemenang.


3. komen entry ni berserta link penyertaan.

Tiga langkah mudah untuk dapatkan domain percuma. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org dan tarikh tutup 3 minggu dari tarikh entri ini dikeluarkan (12 November 2010).


.....domain giveaway dibawakan dengan jayanya oleh Yoy’s Network

p/s : harap ada la rezeki untuk semangat berblog sempena new year!




Bangang Punya Manusia!

Posted by MamaAzzim at 5:23 PM 2 comments

credit to Google

Panas ! Panas ! Panas !

Cuaca mendung tapi hati panas....dah rasa panas dalam luar ...( bunyi cam marah aja kan ? )

Alkisah camni...aku ngan member lepas lunch kat Alamanda...singgah la bank (tut...) yang berdekatan untuk buat payment kereta.

Aku park bukan main chanteks.....masa tu hati berbunga riang sebab baru lunch....

Aku masuk bank....

Aku kuar bank.....Terjumpa ngan mak kawan baik aku..dari Kelantan...kecik tul dunia...bukan main jauh...aku jumpa dia kat sini...so masa tu makcik nk nak cr park nak masuk bank...so..aku hint makcik tu :)

Aku : "park bila saya kuar"

Aku pun tanpa lengah2...nak reverse kereta...naseb cute aja...kete kiri kanan aku rapat plak....skali ada plak kete bangang mana tah park blakang kete aku...

aku tercari-cari mana tuan...

skali ada lelaki menghampiri kereta yang blok keta aku ....

aku honk... HONK! HONK!

takde respon...

aku HONK! HONK!

skali ada pakcik tu berdiri kat jalan....jap..nak ambil gambar ( sambil posing ) tanpa rasa bersalah aku nak reverse tak lepas !

hati dah panas!

aku buka tingkap...dan cakap " saya nak kuar"

dengan selambe dia cakap " reverselah..lepas!"

aku rasa nak maki la plak masa tu..kalo lepas aku taklah tunggu ngang!

pastu lg best dia datang kat aku bg instruction.....suh reverse sket2 !

siot tolla!!!! padahal dia perlu release hand break undur sket aja !!!!!! Itu pon malas! bangang mana terlepas tah ni! takde sivik langsung!

aku tgk muka org tua agak berusia..layankan aja dengan muka ketat dan protes!

sampai rasa peluh2 keti aku ! almaklum kete paut stereng!!!!

tiba-tiba....

security guard bank datang.."ni apahal?"

aku geleng kata..." blok kete i tak nak undur!" tak lepas ni!"

security guard tu pon suh pakcik tu : " encik..undur la sket..bukan susah pon...."

pakcik tu berkata dengan selamba badak : "takpe..pengalaman....!"

panaz tul aku dengar ......dan berfikir...apalah ngok ngek sangat pakcik ni!!!!!!!

sambil aku ngan kawan aku......sound " aish...keja senang jd susah....kena tukar keta auto la camni! "

p/s : hati panas apa ubatnya?





Aku cantik ke???? !

Posted by MamaAzzim at 4:22 PM 1 comments
Jumaat .......

Ada la adengan lucu ngan pakcik jaga kaunter....( maybe di nebes tgk aku pay attention sgt kat dia kot ...) kikiki

Aku :" I nak buat payment kereta plat tuut...."

Kaunter : " Boleh....( sambil amik duit dan kira....) RM $$$ ..?

Aku : "Ya"

Kaunter : "Ok. berapa bagi kat saya tadi? "

Aku : "Aik...pakcik ni dia kira..dia lupa ker hapa ni ???" (dalam hati jerla time tu!) sambil
i jawab...RM $$$!

Kaunter : " "Ok" (muka malu2 ) sambil tanya..."No telefon ?"

Aku " "012-xxxxxxx"

Kaunter : "Ok "

aku tunggu print slip payment sambil korek2 apa tah dalam beg...skali pakcik tu bersuara ...

Kaunter : " No. Telefon?" Berapa nak bayar kereta ?"

Aku : "Ish pakcik ni..bp kali nak mintak....? Pelik tul lah...".( dalam hati)
sambil jawab..."tadi i dah bg....nak no mana plak ni?"

Kaunter : muka malu2 lagi.....diam seribu bahasa....

sekali member sebelah pakcik jaga kaunter tu sound aku :-

"Puan...dia ni mmg camtu.....takleh tgk pompuan chanteks!!!!!! mula la dia gelabah!!!!" sambil ketawa-ketawa!

Aku : "aik...camni pon ada" hadoi......"
dalam hati berkata...( " siot tul la...cutting camdugong kata aku chanteks!" perli nih !!!


aku tergelak ajalah...kakakakaka.....

p/s : tips chanteks anda?????

Thursday, November 25, 2010

GiveAway Domain From MelRomeo.COM

Posted by MamaAzzim at 11:29 PM 2 comments


GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM

Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS

1.umidanish

2.mamasarah

3.azzamoro

4.elyn

5.babyibu

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG

GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM

Syarat & Peraturan

1. Create 1 Entry bertajuk “GiveAway Domain From MelRomeo.Com

2. COPY Ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog anda. (PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY INI)

3. Tag 5 Orang Kawan Bloggers

4. Comment Entry ini berserta LINK Entry anda dan Siap!

Senangkan? Pemenang akan dikira menggunakan Random.ORG! Mungkin Anda Bertuah ? Siapa tahu ? Saya pun nak try....mana la tahu!

Cepat-cepat..jangan lambat-lambat....!!! , Tarikh Tutup 30 November 2010!

GoodLuck To alls! :)


p/s : harap-harap la menang kali ni :)

Wednesday, November 24, 2010

.:. Jenayah Semakin Berleluasa, Manusia Semakin Kejam .:.

Posted by MamaAzzim at 5:17 PM 3 comments
Lokasi : Kajang

Pelik! Manusia sekarang semakin kejam? Sanggup melakukan apa sahaja demi sedikit wang ! 4 Kejadian dalam masa satu hari? unbelieveable!!!!

Kejadian 1 : Cubaan mengecam rumah mangsa

Kejadian 2 : 'Security guard' kena belasah sebab menegur pelawat yang asyik lalu-lalang tanpa tujuan!

Kejadian 3 : Cubaan usha line di depan rumah salah seorang penduduk...tapi tak berjaya kerana penjenayah salah umah kot :p sbb tuan umah cuti ari tu :)


Kejadian 4 : cubaan menculik kanak-kanak 3 tahun ...di depan rumah....namun tidak berjaya!!

p/s : kesimpulan ...kita kena berwaspada :)





Sunday, November 14, 2010

.:. Outing Day : KLCC .:.

Posted by MamaAzzim at 12:46 AM 2 comments
salam alls,

hari ni outing day ngan lin aka umidanish....ada event anjuran Tupperware Brands @ Plenary Hall...

terubat rindu dapat jumpa si lin ni..kiki...cam dating pakwe makwe gitu :)

banyak story mory yang best...tersilap masuk lane time nak naik LRT :) almaklumla...pakai Touch and Go..so aku main redah selamber aja..siap kena sound ngan "jaga" kat situ....

jaga said : " first time datang klcc ker ?"
i said : " mana ada....i laju sangat tadi sampai termasuk lane ni"
jaga said : " tu la...tak nak ty abang dulu "
i said : " hahahahaha....kan touch and go...mana ada tanya2 ! :

moral of the story .....malu bertanya sesat jalan :))

dah tiba time lunch..penat ke hulu ke hilir ...lapar pulak....mencari2 la nak mkn kat mana...

tetiba....

ada la sekumpulan manusia dengan rambut henki penki....pakai baju kaler purple....siap ada camera bagai ...datang terjah aku.....

Purple lady said : " Hi mam...afternoon"

I said : " Hi....afternoon...kenapa ni?"

Purple Lady : " Mam adalah lucky guest kat KLCC ari sebab hari ni Purple Day "

I said : " Haiyaaa..u buat i takut maa....so nak kena buat apa ni?"

Purple Lady : " Puan pilih envelope ni...dalam ni ada macam2 hadiah..."

I said : "wow ! ok...thanks"

Purple Lady : " now mam, let`s have some photo snaps with our team "

I said : " ok...!"

hehehe...best juga hadiahnya.....dapat kad touch and go limited edition KLCC Purple Day punyer :))

p/s : ada kaitan tak citer atas ngan citer bawah????======TOUCH AND GO!!




Wednesday, November 10, 2010

.:. Demam Lagi.....Musimkah? .:.

Posted by MamaAzzim at 8:44 AM 0 comments




Hari kedua MC......

demam on off...kepala pun pening...
hidung pun duk sok sek sok sek.....
arggghhh...sungguh tidak selesa


apa nak buat ni? busannya duk terperap kat umah ...


p/s : kawan-kawan ada tips nak baik demam tak? tak larat telan ubat dah....





Monday, November 08, 2010

.:. Diserang Virus Selsema .:.

Posted by MamaAzzim at 5:15 PM 1 comments


Salam,

dah lama tak ber 'blog'....dah lama tak 'blogwalking'......sungguh rindu rasanya.....
busy sungguh...hanya sempat ber'facebook' sahaja...

banyak cerita suka duka yang tertunggak....sekarang ni pulak...diserang virus selsema...sungguh tidak selesa.....

tidak selesa untuk drive..untuk tidur...untuk dekat ngan anak....fuuhhhhhh......

pergilah wahai virus selsema....pergi! pergi!


p/s : kesihatan adalah anugerah Allah...bila sakit....itu adalah ujian dan penghapus dosa-dosa kecil .....aku bersyukur padaMu Allah


Friday, August 27, 2010

Hari Nuzul Quran

Posted by MamaAzzim at 11:30 AM 1 comments
Salam...

Pejam celik-pejam celik...dah hari Nizul Quran..tapi aku keja cam biasa..hubby ngan anak kat umah..tensen2......

shopping raya lom start lagik ni..hihi





Monday, August 02, 2010

.:. August Sudah....

Posted by MamaAzzim at 12:56 PM 0 comments
Salam....

Saya busy...sangat2 busy..hanya sempat baca entry kawan2 aja..hehe...

byk entry tertunggak ni..



Friday, July 16, 2010

.:. Skuad Perodua ERA @ Stadium Kajang .:.

Posted by MamaAzzim at 8:38 AM 0 comments
Kejadian petang khamis 15/7/2010

balik dar opis....layan radio era...pastu terdengar plak lokasi Skuad Perodua Era @ Stadium Kajang...apa lagi??? terus menyimpang la...

dapat snap gambor budak dua orang ni kena denda...haha..lawak giler...naseb aku sokong SPAIN ari tu... :)




p/s : aku ada amik gambo..tapi tak clear..camera keluar dari dalam handbag...econ pasang kuat kot...terus kabus pic aku :((



Thursday, December 30, 2010

Yahoooo..esok Holiday!

Posted by MamaAzzim at 11:37 AM 2 comments

malam tadi tdo awal...layan bola sampai gol pertama...bersorak satu family termasuk budak kecik..hehe

u all sure layan jugak kan? bagus2...support sukan negara :)

bila masa mata pejam...tahu2 dah pukul 12 :p kui2

bangun pagi antar wafiq g nurseri untuk second day ...(masih dalam percubaan...)
tu pon dah macam2 anak aku buat kat nurseri..dia panggil "lah" = sekolah

kelam kabut semalam cuti...tak tahu apa...en hubby kata esok nak cuti...i pon pelik...
sambil berkata " boleh pulak cuti short notice ?" selalu bukan main payah..huhuhu..sambil pot pet pot pet...hihi

laki i plak selamber jer cakap...takper..esok papa nak jaga wafiq ! 

aku sebab dah rushing buat bodo sambil kata APA2 LAH...OK!

@ OFFICE

" laila, esok cuti u buat aper erk? " staff ku bertanya....
" CUTI? i cuti semalam..bukan esok!" i jwab dengan konpiden :)
" HAIYAAA..tak tengok berita ker ? "

^*%&$&#^@%@ ....pergh malu2...rupanya esok cuti umum sebab bola menang !

p/s : terima kasih pasukan bolasepak Malaysia kerana berjaya mengharumkan nama negara di samping memberi cuti pree... luv u alls wira2 Malaysia :)

selamat bercuti u alls :)


Wednesday, December 29, 2010

Contest Kad Besday Danish

Posted by MamaAzzim at 11:50 AM 1 comments


Sempena besday danish yang ke 2 tahun pada bulan Disember ni, mama sudah membuat janji dengan umidanish untuk design Kad Besday Danish :) wink2

Taraaaa..........mempersembahkan KAD BESDAY DANISH rekaan mamawafiq...



 " MamawafiQ nak mengucapkan.....
" HAPPY 2nd BESDAY TO DANISH...."
tahniah kepada Danish dan Umidanish .....Danish dah 2 tahun :) 
so, boleh tambah adik ler yerk....

Anyway, mamawafiq doakan agar Danish sentiasa bahagia dan gembira bersama umidanish yang meletop dan abidanish yang macho ....hihi....semoga panjang umur dan murah rezeki.....

semoga sentiasa diberkati Allah selalu "

Kad ini memang sesuai nak jadi pemenang sebab bukan takat kreatif dah ni designnya, malah sungguh cute mute untuk Danish yang encem :) lagi satu sebab kad wajib dipilih adalah kerana ianya LIMITED EDITION KHAS UNTUK DANISH......

Kalau terpilih oleh JURI.....jangan lupa print pastu frame taruk dalam bilik danish tau..ni pon sesuai jd DECO DECO bilik Danish...hihi..kalo takde ni...mmg tak berseri ler :)

Kalau u all berminat nak join...sila klik banner chanteks ini ...okay ....? jom sesama memeriahkan Contest Kad Besday Danish anjuran umidanish yang cun meletop :)



5. Tarik tutup penyertaan pada : 30 Disember 2010.



Monday, December 13, 2010

Happy Birthday To Danish!!!

Posted by MamaAzzim at 12:27 PM 2 comments
hari ini hari isnin.....

semalam hari ahad......12.12.2010...
tarikh bermakna buat D.A.N.I.S.H.....permata hati umidanish....


mamawafiq ada sedikit pesanan untuk u two :)


to danish:-

" i wish u happy birthday....u turn 2 now...so be a good boy...no notty2 k...nanti mamawafiq bg hadiah k...."


to umidanish :-


"buat party pat cket..aku nak serbu...kikiki....anyway, congrats my fren, ur prince turn two already...so get ready for the second one...wakakaka"


p/s : kalo sempat aku join contest ko k..




Sunday, December 12, 2010

The Most Beautiful Flower Contest using Digital Camera

Posted by MamaAzzim at 7:03 PM 1 comments


Selamat Berhujung Minggu U Alls...



Blog walking kat blog Kak Yong...tengok ibu ada join contest pasal bunga...hati i pun berbunga nak join...sebab i mmg suka berkebun bagai..so kalo jumpa bunga yang chanteks or pelik tak pernah tengah..mula la snap picca...so layan la yer....kalau nak join ....klik banner k....sempat lagi kot :)

ni picca "Butterfly Flower".....i amik masa bercuti kat Fraser Hill...i snap picca ni pakai Digital Camera brand FUJIFILM model FINEPIX JV100....

original picca before editing :-
 
 edited using colour mode :- hasilnya jadi macam bunga selepas hujan :)

 edited using colour mode :-


p/s : i mencuba naseb...mana la tahu menang...hihihi...lg pon..ini sekadar hobi :)) wink2



ini diam

Thursday, December 09, 2010

Malangnya Nasib! Accident Pulak !

Posted by MamaAzzim at 3:16 PM 0 comments
Selamat pagi...

hari ni mood takde.....
memand takde mood dua tiga hari ni..tah kenapa?

rupa-rupanya duit ku mau melayang...waaaaaaaaaaaa!

Kejadian kat car park basement opis. dua tiga kali aku pusing cari parking...penuh...tensen2.

konon2 nak menyempit ala2 bawak kete kancil aku tuh.cisss

reverse punya reverse .....
skali...gedegang!
opocot aku melatah...kikiki..
dalam pikiran..abes la duit aku..apa plak kali ni?


aku keluar kereta..tgk2 ..lampu dah pecah...bumper renggang sket...calar....


adus...hati ku tercalar! poket ku koyak! grrrrrrr


sebagai kenangan tak dapat dilupakan....sebab kejadian ini telah meragut duit bonus ku yang PM bagi RM500 tu...:((


aku abadikan foto-foto...kih kih kih...supaya aku tgk lain kali aku berhati2....


p/s : moral.....aku tak nak bawak kete laki dah pasni!











Wednesday, December 08, 2010

Macamana Wanita Marah???

Posted by MamaAzzim at 2:54 PM 2 comments



salam.....

aku ada persoalan....macamana u all  marah kalau kat rumah? 
adakah dengan baling pingan mangkuk? 
adakah belasah anak?
atau pon korang jerit kuat2?

penah tak korang jadik cam raksasa???
apakah faktor2 anda marah?
anak? tempat kerja? suami? kewangan? bla bla...

p/s : selalu stress..tapi tak tahu nak hadapi dengan baik ...tips pls....






Monday, December 06, 2010

Tragedi.....

Posted by MamaAzzim at 10:05 AM 2 comments
Salam pagi Isnin.....

Suram aja pagi ni...maybe ramai yang bercuti, almaklum la....cuti sekolah...lagi pon esok Awal Muharram....

Ada kisah sedih dan memilukan ingin dikongsi bersama untuk teladan kita semua.

Actually, Sabtu lepas i ada Hari Keluarga SYABAS Wilayah Hulu Langat kat Seri Ratu, Port Dickson. Ni aktiviti opis en hubby i. I tukang sebok aja....

Dijadikan cerita, kami memilih untuk tidak bermalam. Umah dekat...lagi pon cuaca kejap ujan kejap panas...takut plak budak kecik ni demam....

Malam tadi, en hubby bergegas g Port Dickson balik sebab ada berita staff kemalangan....Astaghfirullahalazzim......rupa nya bukak Kosmo Online ada berita sedih....

klik sini untuk berita lanjut.....

p/s : Al- Fatihah untuk keluarga mangsa.....
        Untuk pemandu2, silalah beringat bila memandu....jangan kelalaian kita semua ada 
        insan  yang tidak berdosa terkorban...Nauzubillah....

Thursday, December 02, 2010

Disember .....

Posted by MamaAzzim at 8:34 PM 0 comments

pejam celik ..pejam celik...dah Disember.....

sedar tak sedar dah masuk bulan akhir sebelum Tahun Baru..
Tahun Baru Islam akan disambut pada 7 Disember 2010. Cuti Umum awal Muharam...


Mood hujung tahun...biasala....rasa nak cuti rehat sebulan..kalau boleh.....hehe

p/s : merepek....
mamawafiq

Friday, November 26, 2010

YOYS.NET DOMAIN GIVEAWAY

Posted by MamaAzzim at 7:37 PM 1 comments

YOYS.NET DOMAIN GIVEAWAY



aku tengah gila masuk contest berupa giveaway domain. Terbayang2...bestnya dapat .com...huh..komersial cket..lagi plak percuma..i like u....kredit to Yoy!


Komen entry ni...apa yerk.....yang aku tahu...mmg best sbb nak bg domain pree...bukan senang nak beli domain...mau koyak poket :p kikiki...so. mr yoy ni sungguh la baik hati dan hensem...sebab tu dia nak suh masuk contest ni...JOM2!!!!

Cara nak masuk contest :-

Mudah dan senang je. 1 Domain (.com/.net) akan jadi milik pemenang. Pengguna blogspot dialu2kan untuk menyertai. Yang dah ada domain pun boleh join.:)

Cara2nya mudah dan simple:

1. buat entry pendek bertajuk ”yoys.net Domain Giveaway”. Di akhir entry letak ayat ni

domain giveaway dibawakan dengan jayanya oleh Yoy’s Network

2. like yoy`s page , atau kalau taknak, add friend untuk memudahkan tau pengumuman pemenang.


3. komen entry ni berserta link penyertaan.

Tiga langkah mudah untuk dapatkan domain percuma. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org dan tarikh tutup 3 minggu dari tarikh entri ini dikeluarkan (12 November 2010).


.....domain giveaway dibawakan dengan jayanya oleh Yoy’s Network

p/s : harap ada la rezeki untuk semangat berblog sempena new year!




Bangang Punya Manusia!

Posted by MamaAzzim at 5:23 PM 2 comments

credit to Google

Panas ! Panas ! Panas !

Cuaca mendung tapi hati panas....dah rasa panas dalam luar ...( bunyi cam marah aja kan ? )

Alkisah camni...aku ngan member lepas lunch kat Alamanda...singgah la bank (tut...) yang berdekatan untuk buat payment kereta.

Aku park bukan main chanteks.....masa tu hati berbunga riang sebab baru lunch....

Aku masuk bank....

Aku kuar bank.....Terjumpa ngan mak kawan baik aku..dari Kelantan...kecik tul dunia...bukan main jauh...aku jumpa dia kat sini...so masa tu makcik nk nak cr park nak masuk bank...so..aku hint makcik tu :)

Aku : "park bila saya kuar"

Aku pun tanpa lengah2...nak reverse kereta...naseb cute aja...kete kiri kanan aku rapat plak....skali ada plak kete bangang mana tah park blakang kete aku...

aku tercari-cari mana tuan...

skali ada lelaki menghampiri kereta yang blok keta aku ....

aku honk... HONK! HONK!

takde respon...

aku HONK! HONK!

skali ada pakcik tu berdiri kat jalan....jap..nak ambil gambar ( sambil posing ) tanpa rasa bersalah aku nak reverse tak lepas !

hati dah panas!

aku buka tingkap...dan cakap " saya nak kuar"

dengan selambe dia cakap " reverselah..lepas!"

aku rasa nak maki la plak masa tu..kalo lepas aku taklah tunggu ngang!

pastu lg best dia datang kat aku bg instruction.....suh reverse sket2 !

siot tolla!!!! padahal dia perlu release hand break undur sket aja !!!!!! Itu pon malas! bangang mana terlepas tah ni! takde sivik langsung!

aku tgk muka org tua agak berusia..layankan aja dengan muka ketat dan protes!

sampai rasa peluh2 keti aku ! almaklum kete paut stereng!!!!

tiba-tiba....

security guard bank datang.."ni apahal?"

aku geleng kata..." blok kete i tak nak undur!" tak lepas ni!"

security guard tu pon suh pakcik tu : " encik..undur la sket..bukan susah pon...."

pakcik tu berkata dengan selamba badak : "takpe..pengalaman....!"

panaz tul aku dengar ......dan berfikir...apalah ngok ngek sangat pakcik ni!!!!!!!

sambil aku ngan kawan aku......sound " aish...keja senang jd susah....kena tukar keta auto la camni! "

p/s : hati panas apa ubatnya?





Aku cantik ke???? !

Posted by MamaAzzim at 4:22 PM 1 comments
Jumaat .......

Ada la adengan lucu ngan pakcik jaga kaunter....( maybe di nebes tgk aku pay attention sgt kat dia kot ...) kikiki

Aku :" I nak buat payment kereta plat tuut...."

Kaunter : " Boleh....( sambil amik duit dan kira....) RM $$$ ..?

Aku : "Ya"

Kaunter : "Ok. berapa bagi kat saya tadi? "

Aku : "Aik...pakcik ni dia kira..dia lupa ker hapa ni ???" (dalam hati jerla time tu!) sambil
i jawab...RM $$$!

Kaunter : " "Ok" (muka malu2 ) sambil tanya..."No telefon ?"

Aku " "012-xxxxxxx"

Kaunter : "Ok "

aku tunggu print slip payment sambil korek2 apa tah dalam beg...skali pakcik tu bersuara ...

Kaunter : " No. Telefon?" Berapa nak bayar kereta ?"

Aku : "Ish pakcik ni..bp kali nak mintak....? Pelik tul lah...".( dalam hati)
sambil jawab..."tadi i dah bg....nak no mana plak ni?"

Kaunter : muka malu2 lagi.....diam seribu bahasa....

sekali member sebelah pakcik jaga kaunter tu sound aku :-

"Puan...dia ni mmg camtu.....takleh tgk pompuan chanteks!!!!!! mula la dia gelabah!!!!" sambil ketawa-ketawa!

Aku : "aik...camni pon ada" hadoi......"
dalam hati berkata...( " siot tul la...cutting camdugong kata aku chanteks!" perli nih !!!


aku tergelak ajalah...kakakakaka.....

p/s : tips chanteks anda?????

Thursday, November 25, 2010

GiveAway Domain From MelRomeo.COM

Posted by MamaAzzim at 11:29 PM 2 comments


GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM

Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS

1.umidanish

2.mamasarah

3.azzamoro

4.elyn

5.babyibu

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG

GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM

Syarat & Peraturan

1. Create 1 Entry bertajuk “GiveAway Domain From MelRomeo.Com

2. COPY Ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog anda. (PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY INI)

3. Tag 5 Orang Kawan Bloggers

4. Comment Entry ini berserta LINK Entry anda dan Siap!

Senangkan? Pemenang akan dikira menggunakan Random.ORG! Mungkin Anda Bertuah ? Siapa tahu ? Saya pun nak try....mana la tahu!

Cepat-cepat..jangan lambat-lambat....!!! , Tarikh Tutup 30 November 2010!

GoodLuck To alls! :)


p/s : harap-harap la menang kali ni :)

Wednesday, November 24, 2010

.:. Jenayah Semakin Berleluasa, Manusia Semakin Kejam .:.

Posted by MamaAzzim at 5:17 PM 3 comments
Lokasi : Kajang

Pelik! Manusia sekarang semakin kejam? Sanggup melakukan apa sahaja demi sedikit wang ! 4 Kejadian dalam masa satu hari? unbelieveable!!!!

Kejadian 1 : Cubaan mengecam rumah mangsa

Kejadian 2 : 'Security guard' kena belasah sebab menegur pelawat yang asyik lalu-lalang tanpa tujuan!

Kejadian 3 : Cubaan usha line di depan rumah salah seorang penduduk...tapi tak berjaya kerana penjenayah salah umah kot :p sbb tuan umah cuti ari tu :)


Kejadian 4 : cubaan menculik kanak-kanak 3 tahun ...di depan rumah....namun tidak berjaya!!

p/s : kesimpulan ...kita kena berwaspada :)





Sunday, November 14, 2010

.:. Outing Day : KLCC .:.

Posted by MamaAzzim at 12:46 AM 2 comments
salam alls,

hari ni outing day ngan lin aka umidanish....ada event anjuran Tupperware Brands @ Plenary Hall...

terubat rindu dapat jumpa si lin ni..kiki...cam dating pakwe makwe gitu :)

banyak story mory yang best...tersilap masuk lane time nak naik LRT :) almaklumla...pakai Touch and Go..so aku main redah selamber aja..siap kena sound ngan "jaga" kat situ....

jaga said : " first time datang klcc ker ?"
i said : " mana ada....i laju sangat tadi sampai termasuk lane ni"
jaga said : " tu la...tak nak ty abang dulu "
i said : " hahahahaha....kan touch and go...mana ada tanya2 ! :

moral of the story .....malu bertanya sesat jalan :))

dah tiba time lunch..penat ke hulu ke hilir ...lapar pulak....mencari2 la nak mkn kat mana...

tetiba....

ada la sekumpulan manusia dengan rambut henki penki....pakai baju kaler purple....siap ada camera bagai ...datang terjah aku.....

Purple lady said : " Hi mam...afternoon"

I said : " Hi....afternoon...kenapa ni?"

Purple Lady : " Mam adalah lucky guest kat KLCC ari sebab hari ni Purple Day "

I said : " Haiyaaa..u buat i takut maa....so nak kena buat apa ni?"

Purple Lady : " Puan pilih envelope ni...dalam ni ada macam2 hadiah..."

I said : "wow ! ok...thanks"

Purple Lady : " now mam, let`s have some photo snaps with our team "

I said : " ok...!"

hehehe...best juga hadiahnya.....dapat kad touch and go limited edition KLCC Purple Day punyer :))

p/s : ada kaitan tak citer atas ngan citer bawah????======TOUCH AND GO!!




Wednesday, November 10, 2010

.:. Demam Lagi.....Musimkah? .:.

Posted by MamaAzzim at 8:44 AM 0 comments




Hari kedua MC......

demam on off...kepala pun pening...
hidung pun duk sok sek sok sek.....
arggghhh...sungguh tidak selesa


apa nak buat ni? busannya duk terperap kat umah ...


p/s : kawan-kawan ada tips nak baik demam tak? tak larat telan ubat dah....





Monday, November 08, 2010

.:. Diserang Virus Selsema .:.

Posted by MamaAzzim at 5:15 PM 1 comments


Salam,

dah lama tak ber 'blog'....dah lama tak 'blogwalking'......sungguh rindu rasanya.....
busy sungguh...hanya sempat ber'facebook' sahaja...

banyak cerita suka duka yang tertunggak....sekarang ni pulak...diserang virus selsema...sungguh tidak selesa.....

tidak selesa untuk drive..untuk tidur...untuk dekat ngan anak....fuuhhhhhh......

pergilah wahai virus selsema....pergi! pergi!


p/s : kesihatan adalah anugerah Allah...bila sakit....itu adalah ujian dan penghapus dosa-dosa kecil .....aku bersyukur padaMu Allah


Friday, August 27, 2010

Hari Nuzul Quran

Posted by MamaAzzim at 11:30 AM 1 comments
Salam...

Pejam celik-pejam celik...dah hari Nizul Quran..tapi aku keja cam biasa..hubby ngan anak kat umah..tensen2......

shopping raya lom start lagik ni..hihi





Monday, August 02, 2010

.:. August Sudah....

Posted by MamaAzzim at 12:56 PM 0 comments
Salam....

Saya busy...sangat2 busy..hanya sempat baca entry kawan2 aja..hehe...

byk entry tertunggak ni..



Friday, July 16, 2010

.:. Skuad Perodua ERA @ Stadium Kajang .:.

Posted by MamaAzzim at 8:38 AM 0 comments
Kejadian petang khamis 15/7/2010

balik dar opis....layan radio era...pastu terdengar plak lokasi Skuad Perodua Era @ Stadium Kajang...apa lagi??? terus menyimpang la...

dapat snap gambor budak dua orang ni kena denda...haha..lawak giler...naseb aku sokong SPAIN ari tu... :)




p/s : aku ada amik gambo..tapi tak clear..camera keluar dari dalam handbag...econ pasang kuat kot...terus kabus pic aku :((



Related Posts with Thumbnails
 

JourNey Of My LiFe.. Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal