Friday, November 26, 2010

Bangang Punya Manusia!

Posted by MamaAzzim at 5:23 PM

credit to Google

Panas ! Panas ! Panas !

Cuaca mendung tapi hati panas....dah rasa panas dalam luar ...( bunyi cam marah aja kan ? )

Alkisah camni...aku ngan member lepas lunch kat Alamanda...singgah la bank (tut...) yang berdekatan untuk buat payment kereta.

Aku park bukan main chanteks.....masa tu hati berbunga riang sebab baru lunch....

Aku masuk bank....

Aku kuar bank.....Terjumpa ngan mak kawan baik aku..dari Kelantan...kecik tul dunia...bukan main jauh...aku jumpa dia kat sini...so masa tu makcik nk nak cr park nak masuk bank...so..aku hint makcik tu :)

Aku : "park bila saya kuar"

Aku pun tanpa lengah2...nak reverse kereta...naseb cute aja...kete kiri kanan aku rapat plak....skali ada plak kete bangang mana tah park blakang kete aku...

aku tercari-cari mana tuan...

skali ada lelaki menghampiri kereta yang blok keta aku ....

aku honk... HONK! HONK!

takde respon...

aku HONK! HONK!

skali ada pakcik tu berdiri kat jalan....jap..nak ambil gambar ( sambil posing ) tanpa rasa bersalah aku nak reverse tak lepas !

hati dah panas!

aku buka tingkap...dan cakap " saya nak kuar"

dengan selambe dia cakap " reverselah..lepas!"

aku rasa nak maki la plak masa tu..kalo lepas aku taklah tunggu ngang!

pastu lg best dia datang kat aku bg instruction.....suh reverse sket2 !

siot tolla!!!! padahal dia perlu release hand break undur sket aja !!!!!! Itu pon malas! bangang mana terlepas tah ni! takde sivik langsung!

aku tgk muka org tua agak berusia..layankan aja dengan muka ketat dan protes!

sampai rasa peluh2 keti aku ! almaklum kete paut stereng!!!!

tiba-tiba....

security guard bank datang.."ni apahal?"

aku geleng kata..." blok kete i tak nak undur!" tak lepas ni!"

security guard tu pon suh pakcik tu : " encik..undur la sket..bukan susah pon...."

pakcik tu berkata dengan selamba badak : "takpe..pengalaman....!"

panaz tul aku dengar ......dan berfikir...apalah ngok ngek sangat pakcik ni!!!!!!!

sambil aku ngan kawan aku......sound " aish...keja senang jd susah....kena tukar keta auto la camni! "

p/s : hati panas apa ubatnya?





2 comments on "Bangang Punya Manusia!"

Elyn on November 26, 2010 at 5:41 PM said...

bangang tul pakcik tu!!! kalau kene kat haku dah lama kete pakcik tu kemek hhihihi...

UmiDAnisH on November 26, 2010 at 8:21 PM said...

dugaan dihari jumaat,banyakkan bersabar erk..ekekek

Friday, November 26, 2010

Bangang Punya Manusia!

Posted by MamaAzzim at 5:23 PM

credit to Google

Panas ! Panas ! Panas !

Cuaca mendung tapi hati panas....dah rasa panas dalam luar ...( bunyi cam marah aja kan ? )

Alkisah camni...aku ngan member lepas lunch kat Alamanda...singgah la bank (tut...) yang berdekatan untuk buat payment kereta.

Aku park bukan main chanteks.....masa tu hati berbunga riang sebab baru lunch....

Aku masuk bank....

Aku kuar bank.....Terjumpa ngan mak kawan baik aku..dari Kelantan...kecik tul dunia...bukan main jauh...aku jumpa dia kat sini...so masa tu makcik nk nak cr park nak masuk bank...so..aku hint makcik tu :)

Aku : "park bila saya kuar"

Aku pun tanpa lengah2...nak reverse kereta...naseb cute aja...kete kiri kanan aku rapat plak....skali ada plak kete bangang mana tah park blakang kete aku...

aku tercari-cari mana tuan...

skali ada lelaki menghampiri kereta yang blok keta aku ....

aku honk... HONK! HONK!

takde respon...

aku HONK! HONK!

skali ada pakcik tu berdiri kat jalan....jap..nak ambil gambar ( sambil posing ) tanpa rasa bersalah aku nak reverse tak lepas !

hati dah panas!

aku buka tingkap...dan cakap " saya nak kuar"

dengan selambe dia cakap " reverselah..lepas!"

aku rasa nak maki la plak masa tu..kalo lepas aku taklah tunggu ngang!

pastu lg best dia datang kat aku bg instruction.....suh reverse sket2 !

siot tolla!!!! padahal dia perlu release hand break undur sket aja !!!!!! Itu pon malas! bangang mana terlepas tah ni! takde sivik langsung!

aku tgk muka org tua agak berusia..layankan aja dengan muka ketat dan protes!

sampai rasa peluh2 keti aku ! almaklum kete paut stereng!!!!

tiba-tiba....

security guard bank datang.."ni apahal?"

aku geleng kata..." blok kete i tak nak undur!" tak lepas ni!"

security guard tu pon suh pakcik tu : " encik..undur la sket..bukan susah pon...."

pakcik tu berkata dengan selamba badak : "takpe..pengalaman....!"

panaz tul aku dengar ......dan berfikir...apalah ngok ngek sangat pakcik ni!!!!!!!

sambil aku ngan kawan aku......sound " aish...keja senang jd susah....kena tukar keta auto la camni! "

p/s : hati panas apa ubatnya?





2 comments:

Elyn on November 26, 2010 at 5:41 PM said...

bangang tul pakcik tu!!! kalau kene kat haku dah lama kete pakcik tu kemek hhihihi...

UmiDAnisH on November 26, 2010 at 8:21 PM said...

dugaan dihari jumaat,banyakkan bersabar erk..ekekek

Related Posts with Thumbnails
 

JourNey Of My LiFe.. Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal