Thursday, November 17, 2011

BENTO...Anyone??

Posted by MamaAzzim at 2:30 PM
Mengadap lappy dari pagi hingga tengahari...
Stop jap sebab nak masak..
Pas makan...sambung lagi...

Suka tengok gamba BENTO..







Apa itu BENTO?
Ringkasnya, BENTO adalah bekal makanan orang Jepun..

Dihias, dibentuk dan dimake up dengan cantik..
Cute mute...
BENTO adalah tanda kasih sayang kepada orang tersayang...

Mama ada beberapa gadget untuk buat BENTO..
Tapi tak pernah pulak amik gambo...
Ada masa, mama upload :)

Ni dia gamba-gamba BENTO yang chanteks..
Sesuai untuk anak-anak..

Wafiq suka makan roti bentuk lori..kereta..
Carrot bentuk Star, Bunga..
Telur rebus bentuk Kereta..

Idea BENTO membantu menggalakkan anak-anak makan banyak..
Menguji skill Master Chef Mama..
Kena lembutkan tangan..
Nak ukir makanan..bukan batu yer kawan-kawan...

Kalau tangan keras juga membuat seni hias makanan anak-anak ...
Jangan bimbang...
Banyak gadget dijual...
Untuk BENTO...banyak jual kat Daiso..
Ada di Level 2 IOI Mall and The Curve..

Ada juga dijual di Parkson..
Tapi tak banyak...

p/s : jom berBENTO...ada yang ada pengalaman? share plz..




3 comments on "BENTO...Anyone??"

azzamoro on November 17, 2011 at 4:47 PM said...

comel kan? ni kene dedikasi yang tinggi nak buat ni. sebab nanti mesti lead to buat sampah. hahahha.

buat la lailati, pastu akak ikut. :p

MamaAzzim on November 17, 2011 at 6:01 PM said...

sis azza,

tgh meracuni fikiran diyana...supaya terjebak..ni kes sy busan pantang kat umah...cuti 90 hari ni ...hihi

Mrs. Lady's Stylo on December 5, 2011 at 10:17 PM said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

Thursday, November 17, 2011

BENTO...Anyone??

Posted by MamaAzzim at 2:30 PM
Mengadap lappy dari pagi hingga tengahari...
Stop jap sebab nak masak..
Pas makan...sambung lagi...

Suka tengok gamba BENTO..







Apa itu BENTO?
Ringkasnya, BENTO adalah bekal makanan orang Jepun..

Dihias, dibentuk dan dimake up dengan cantik..
Cute mute...
BENTO adalah tanda kasih sayang kepada orang tersayang...

Mama ada beberapa gadget untuk buat BENTO..
Tapi tak pernah pulak amik gambo...
Ada masa, mama upload :)

Ni dia gamba-gamba BENTO yang chanteks..
Sesuai untuk anak-anak..

Wafiq suka makan roti bentuk lori..kereta..
Carrot bentuk Star, Bunga..
Telur rebus bentuk Kereta..

Idea BENTO membantu menggalakkan anak-anak makan banyak..
Menguji skill Master Chef Mama..
Kena lembutkan tangan..
Nak ukir makanan..bukan batu yer kawan-kawan...

Kalau tangan keras juga membuat seni hias makanan anak-anak ...
Jangan bimbang...
Banyak gadget dijual...
Untuk BENTO...banyak jual kat Daiso..
Ada di Level 2 IOI Mall and The Curve..

Ada juga dijual di Parkson..
Tapi tak banyak...

p/s : jom berBENTO...ada yang ada pengalaman? share plz..




3 comments:

azzamoro on November 17, 2011 at 4:47 PM said...

comel kan? ni kene dedikasi yang tinggi nak buat ni. sebab nanti mesti lead to buat sampah. hahahha.

buat la lailati, pastu akak ikut. :p

MamaAzzim on November 17, 2011 at 6:01 PM said...

sis azza,

tgh meracuni fikiran diyana...supaya terjebak..ni kes sy busan pantang kat umah...cuti 90 hari ni ...hihi

Mrs. Lady's Stylo on December 5, 2011 at 10:17 PM said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

Related Posts with Thumbnails
 

JourNey Of My LiFe.. Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal