Wednesday, September 09, 2009

.:. Cerita Semalam .:.

Posted by MamaAzzim at 1:26 PM
Cerita semalam.
Banyak perkara yang tak menjadi. huh. Dugaan atau balasan atas kesilapan??
Pagi2 keluar rumah, pegi Cyberjaya. (keja)
Then, bekerja......
Sampai tengahari, tertidur plak depan laptop. Tersengguk2 cam burung pungguk. ahaks..

(mula ayat2 nak meroyan ni)
Pastu bekerja la sampai petang (sambil2 layan blog & FB) kih kih kih
Masa nak balik, cari pintu nak keluar tak jumpa. terus jadi blur. Cari parking tak jumpa.
Level parking pon lupa.
(terngiang-ngiang cerita jemaah sesat kat dalam Masjid, tak jumpa pintu keluar )
Last2, selawat dan bertenang, terus jer jumpa kereta. depan mata pon act.
Kuasa Tuhan, kalau Dia kata jadi, maka jadilah...

Drive laju2 coz dah lambat. Nak berbuka. Skali tersalah susur keluar lak. Nak dijadikan cerita, ternampak satu kemalangan. Antara motor dan kereta. Act, mama menyaksikan kejadian ni sebelum, semasa dan selepas kemalangan.




Mula2 rasa pelik, kenapa jam sangat?? Rupanya ada sebuah kereta Proton Wira yang rosak kat tepi jalan. Tapi pemandu takde (maybe dalam keta).

Dalam hati terdetik, bahayanya!! kenapa tak on emergency signal or buka boot keta or whatever la buat sign..

Tetiba aja, DUMMMMM....
Satu bunyi yang agak kuat kedengaran (walaupun tgh layan Radio Era, dengar si Adi dan Burn berceloteh)

Tengok tepi, rupa2nya, seorang penunggang motor dah melanggar belakang kereta tadi.

Melekat badan mamat tuh kat bonet. Sian sungguh mama tengok. Yela kan, jalan besar, semua orang tengah bwk kenderaan laju.......
Maybe mamat tu tak perasan...Mama tengok dia tak bergerak2.

Naseb la Malaysia ni masih ramai yang prihatin ( ada yang membantu)...
Angkat mamat tu letak kat jalan. Ada yang kol ambulans, and etc..

Mama hanya melihat dari jauh, sebab mama sangkut kat tgh2 jam tuh..
Moralnya, kekadang kita sudah cukup berhati2 memandu atau menunggang kenderaan , namun atas kecuaian orang lain , kita yang jadi mangsa.

Sempat snap. bukan nak cari glamer. tapi sekadar berkongsi sebagai teladan.


p/s : drive carefully u all.

With Luv,

1 comments on ".:. Cerita Semalam .:."

UmiDAnisH on September 12, 2009 at 2:36 PM said...

CAmnole leh sesat barat.. tak habis2 silap masuk... aduh teringat kisah kita yg asyik silap jalan yerk... ekekekeke =P

Wednesday, September 09, 2009

.:. Cerita Semalam .:.

Posted by MamaAzzim at 1:26 PM
Cerita semalam.
Banyak perkara yang tak menjadi. huh. Dugaan atau balasan atas kesilapan??
Pagi2 keluar rumah, pegi Cyberjaya. (keja)
Then, bekerja......
Sampai tengahari, tertidur plak depan laptop. Tersengguk2 cam burung pungguk. ahaks..

(mula ayat2 nak meroyan ni)
Pastu bekerja la sampai petang (sambil2 layan blog & FB) kih kih kih
Masa nak balik, cari pintu nak keluar tak jumpa. terus jadi blur. Cari parking tak jumpa.
Level parking pon lupa.
(terngiang-ngiang cerita jemaah sesat kat dalam Masjid, tak jumpa pintu keluar )
Last2, selawat dan bertenang, terus jer jumpa kereta. depan mata pon act.
Kuasa Tuhan, kalau Dia kata jadi, maka jadilah...

Drive laju2 coz dah lambat. Nak berbuka. Skali tersalah susur keluar lak. Nak dijadikan cerita, ternampak satu kemalangan. Antara motor dan kereta. Act, mama menyaksikan kejadian ni sebelum, semasa dan selepas kemalangan.




Mula2 rasa pelik, kenapa jam sangat?? Rupanya ada sebuah kereta Proton Wira yang rosak kat tepi jalan. Tapi pemandu takde (maybe dalam keta).

Dalam hati terdetik, bahayanya!! kenapa tak on emergency signal or buka boot keta or whatever la buat sign..

Tetiba aja, DUMMMMM....
Satu bunyi yang agak kuat kedengaran (walaupun tgh layan Radio Era, dengar si Adi dan Burn berceloteh)

Tengok tepi, rupa2nya, seorang penunggang motor dah melanggar belakang kereta tadi.

Melekat badan mamat tuh kat bonet. Sian sungguh mama tengok. Yela kan, jalan besar, semua orang tengah bwk kenderaan laju.......
Maybe mamat tu tak perasan...Mama tengok dia tak bergerak2.

Naseb la Malaysia ni masih ramai yang prihatin ( ada yang membantu)...
Angkat mamat tu letak kat jalan. Ada yang kol ambulans, and etc..

Mama hanya melihat dari jauh, sebab mama sangkut kat tgh2 jam tuh..
Moralnya, kekadang kita sudah cukup berhati2 memandu atau menunggang kenderaan , namun atas kecuaian orang lain , kita yang jadi mangsa.

Sempat snap. bukan nak cari glamer. tapi sekadar berkongsi sebagai teladan.


p/s : drive carefully u all.

With Luv,

1 comments:

UmiDAnisH on September 12, 2009 at 2:36 PM said...

CAmnole leh sesat barat.. tak habis2 silap masuk... aduh teringat kisah kita yg asyik silap jalan yerk... ekekekeke =P

Related Posts with Thumbnails
 

JourNey Of My LiFe.. Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal